Čemu kolagen stimulatori duguju toliku popularnost?

Danas, pripadnice ženskog pola koje su već uveliko ušle u četvrtu deceniju sve veću pažnju posvećuju raznoraznim metodama podmlađivanja. Upotreba anti-age krema poznatijih proizvođača, mezoterapija, ali i podvrgavanje savremenim tehnikama koje daju dugotrajne rezultate kada je zatezanje kože lica u pitanju, samo su neki od načina koji se koriste u kozmetičkoj industriji.

Tokom godina, koža stari prirodnim putem. Prve bore postaju vidljive već nakon tridesete godine, najpre u području oko očiju, a zatim na čelu i ostalim delovima lica. Važno je da se sa adekvatnom negom krene već na samom početku, kao bi se na neki način “usporio” proces nastanka bora.

Žena stavlja kremu na lice

Zašto su kolagen stimulatori danas toliko popularni?

Kada govorimo o nešto savremenijoj metodi koja daje efikasne rezultate u otklanjanju bora i podmlađivanju kože, kolagen stimulatori su broj jedan u većini kozmetičkih salona i estetskoj hirurgiji. Reč je o preparatima koji utiču na sprečavanje gubitka elastina i kolagena – najbitnijih proteina čiji deficit direktno utiče na starenje. Naime, tokom starenja, naša koža vremenom gubi ove veoma bitne proteine, pa koži nedostaje jedrina i postaje sve više opuštena, bez volumena.

Glavni sastojak ovog gela čini kalcijum hidroksilapit- mineral koji direktno deluje na proizvodnju kolagena pri čemu se koži vraća čvrstina kao i mlađi i zategnutiji izgled.

Kako deluju kolagen stimulatori?

Ovde se radi o njegovom dvostrukom delovanju na samu strukturu kože. Za početak, kolagen stimulatori imaju za cilj da nadoknade gubitak volumena, umanje vidljivost bora i opuštenost kože koja je sve veća od ulaska u četvrtu deceniju. Sa druge strane, imaju funkciju dodatnog zatezanja kože koja nakon tretmana izgleda mlađe i svežije.

Karakteristično je to što se ova vrsta filera može upotrebljavati na svim delovima lica (regija oko usana, predeo podočnjaka itd). Prve pozitivne rezultate pripadnice lepšeg pola mogu očekivati već nakon treće nedelje kada dolazi do ubrzavanja proizvodnje kolagena i uvećanja broja kolagenih vlakana.

Kako izgleda tretman kolagen stimulatorima?

Za početak, potrebno je jasno definisati predeo lica koji želite da bude tretiran ovom vrstom filera. Nakon toga, na određeni deo lica ili tela nanosi se tzv. anestetik krema koja predstavlja neku vrstu anestezije jer ima za cilj ublažavanje bola tokom samog tretmana. Zatim se iglom ili kanilom ubrizgava specijalna vrsta minerala koja direktno deluje na zatezanje kože posle određenog vremenskog perioda.

Sam tretman ne traje više od pola sata, a pacijenti se isti dan puštaju kući i mogu se bez bilo kakvog odlaganja vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Da li postoje neka neželjena dejstva tokom i nakon samog tretmana?

Generalno, mogu se pojaviti pojedine posledice nakon ubrizgavanja kolagena ali su one prolaznog karaktera. Ovde pre svega mislimo na pojavu modrica, otoka ili crvenila. Savetuje se da se nakon tretmana na tretiran deo ne stavlja bilo kakva šminka kako se koža ne bi dodatno iritirala. Takođe, nekoliko dana ne biste smeli da se izlažete sunčevim zracima ili da koristite saunu.

Koje su prednosti kolagen stimulatora u odnosu na druge filere?

Naime, sa kolagen stimulatorom koža dobija prirodniji izgled za razliku od ostalih filera. Razlog je upravo u upotrebi kalcijum hidrokisapatita koji se ne vezuje za vodu niti dovodi do otoka tkiva.

Podeli