Cipele za malu maturu

Odabir savršene kombinacije za malu maturu može biti težak poduhvat za sve mlade ljude pred kojima je ovaj izazov. Tinejdžeri treba da se oblače shodno svojim godinama. E sad, najveći izazov u celoj problematici jeste pronaći balans između njihove težnje da se uklope, zbog čega vrlo često deluju uniformisano, i potrebe da izgledaju autentično.

Ipak, sada je pravo vreme da počnete da gradite svoj stil. Ovo je prilika da budete hrabri i da ponesete bar neki detalj koji neće imati većina. Za ozbiljniju odeću ima vremena, ako nećete sada da se igrate, kada ćete? Kada su u pitanju cipele ženske osobe, ma koliko god godina imale, imaju daleko više izbora, ali nema sumnje da i momci mogu da pronađu odgovarajući par za sebe, samo je potrebno da znaju šta traže.

Starke za malu maturu

Ženske cipele za malu maturu koje će idealno pristajati za tu priliku

Ukoliko se još dvoumiš da li je pametnije da za maturu odabereš cipele sa potpeticom ili ravne, naš savet je da to ipak bude ravna obuća, iz nekoliko vrlo praktičnih razloga. Pre svega, ravna obuća je mnogo udobnija i prijatnija za nošenje, a s obzirom na to da verujemo da do sada nisi imala često prilike da nosiš obuću sa štiklom, onda postoji velika verovatnoća da ćeš se poprilično namučiti te večeri.

Drugi razlog je taj što u današnje vreme postoji veliki izbor ravne obuće, koja može biti itekako elegantna, ali i šik, pa se savršeno može uklopiti u tvoj željeni stajling za to veče. Haljine i cipele za malu maturu trebalo bi da budu u dobroj kombinaciji, a s obzirom na to koliko veliki izbor postoji nema sumnje da ćeš uspeti da odabereš baš ono što ti treba.

Baletanke su odličan izbor kad su u pitanju ženske cipele za malu maturu

Za sve devojčice kojima je cilj da izgledaju kao princeze, odnosno sve one koje se opredele za elegantnu i svečanu odevnu kombinaciju prava preporuka kada su u pitanju ženske cipele za malu maturu jesu baletanke. Baletanke, pored toga što mogu savršeno da pristaju uz gotovo svaku odevnu kombinaciju, su i izuzetno udobne i lagane za nošenje.

Ukoliko se opredeliš baš za ovaj komad obuće, sigurno je da nećeš morati da brineš da li će u nekom trenutku večeri početi da ti smetaju i bivaju neudobne. Sigruno neće! Kao što im i samo ime kaže, baletanke su inspirisane baletskim cipelama kojima je udobnost prva asocijacija. Sa baletankama na nogama, bićeš opuštena, a tvoj outfit biće pun pogodak.

Cipele martinke za malu maturu

Iskoči iz klišea i odigraj na kartu originalnosti

Ukoliko ti je želja da se ne uklapaš u šablone, već da budeš drugačija, originalna i posebna onda je najbolji način za to da odabereš cipele za maturu koje, skoro niko, ni ne očekuje da vidi na nekoj maturskoj proslavi. E pa budi baš ti ta koja će da postavi nove trendove.

Martinke su cipele koje gotovo svaka nova generacija prihvata i rado nosi. Iako se martinke stilski vezuju za pankere ili metalce, čini se da nijedna druga vrsta obuće nije toliko dugo generacija deo popularne kulture.

Ako odlučiš da martinke budu tvoje ženske cipele za malu maturu, to ne znači da i odevna kombinacija treba da bude u pankerskom stilu. Naprotiv, neka svedenija kombinacija može idealno da se “razbije” ovom obućom, a spoj nespojivog biće nešto što će se pamtiti.

Ukoliko odabereš štikle neka budu prikladne tvojim godinama

Ne moraš baš po svaku cenu da nosiš cipele sa potpeticom. Za devojčice od 14-15 godina svakako su prikladnije ravne cipele. A s obzirom na to da su ravne cipele u modi izbor modela je veći nego ikad. Baletanke, ravne sandale, špicaste cipele sa modernim pertlanjem, su izbori koje svaka devojčica treba da ima na umu. Pored toga, fora može biti i da se pojaviš u starkama ili martinkama, bićeš jedinstvena, upečatljiva, a uz pravu kombinaciju sa garderobom to može zaista biti pun pogodak.

Ako baš mora štikla neka visina potpetice bude umerena. Najlepše cipele na štiklu i jesu one koje su srazmerne visine. Prihvatljiva visina štikle za devojčice koje idu na malu maturu jeste 7 do 8 centimetara. Sa štiklama te visine moći ćeš da hodaš dostojanstveno i da opušteno đuskaš cele večeri, bez da dođeš u iskušenje da se kući vratiš sa cipelama u rukama.

Ako furaš opušteni stil ne stidi se da na maturu dođeš u starkama

Starke su obuća koja postoji već više od 100 godina i kao takve čitav vek su veoma popularne, a posebno među mlađom generacijom. Udobne za nošenje, lagane i dobrog izgleda, ove patike su zaštitni znak raznih subkultura, modni i kulturni simbol, ali i sinonim za “cool”.

Danas postoje u gotovo svim bojama, sa printovima i izrađene od različitih materijala, pa samim tim mogu se odlično kombinovati sa gotovo svim vrstama odevnih predmeta. Starke mogu biti odličan izbor kako za devojke tako i za momke, idu i uz suknje, haljine, ali i džins, pa tako svi mali maturanti mogu uklopiti starke uz svoju odabranu kombinaciju.

Muške cipele za malu maturu koje su savršeni izbor – cipela patika kao nepogrešiv komad

Kada su u pitanju momci i njihov izbor obuće za malu maturu tu kao i obično nema mnogo mudrovanja, a čini se ni izbora. Momci prilikom odabira obuće, ali i ostalih odevnih predmeta, najviše pažnje poklanjaju udobnosti i tome kako se osećaju u odabranom komadu garderobe. Muške cipele mogu da izgledaju previše strogo za nekog ko ima tako malo godina, pa je pravi izazov odabrati adekvatan komad obuće.

Ukoliko ne želiš da izgledaš previše ozbiljno, a i zašto bi kad imaš tek 14 godina, a ipak nećeš ni da obuješ nešto što se nosi svaki dan, onda je ovo odlična prilika da se ponese patika cipela. Ovaj komad muške obuće nije previše strog i formalan kao klasične cipele, ali nisu ni opuštene “za svaki dan” patike. Zbog toga ovakvu obuću najčešće biraju tek svršeni maturanti.

Patika cipela je odličan izbor, kada su muške cipele za malu maturu u pitanju, jer se lako kombinuje uz različitu garderbu, bilo da je u pitanju neka svečanija kombinacija ili ipak mladalačka i urbana koja je prilagođena tvojim godinama. Kada su u pitanju cipele muške osobe, ma kog uzrasta bili, ne preferiraju baš strogu eleganciju, pa iz tog razloga cipela patika za maturu zaista može biti idealan izbor za svakog mladog momka.

Naravno, i momci mogu da se igraju sa stilovima pa nema sumnje da savršene muške cipele za malu maturu mogu biti i starke, kanađanke, martinke ili bilo koje druge cipele koje će moći da se adekvatno iskombinuju sa odabranom garderobom.

Za kakvu god obuću da se opredeliš uvek imaj na umu da je potrebno izdržati na nogama čitavo veče, pa je najvažnije da odabrana obuća bude udobna i prijatna za nošenje. Nemojte se brinuti što svi vaši drugari nose jedno, a vi želite nešto drugo. Nema ničeg lošeg u tome što ste drugačiji, svoji i originalni. Jednog dana, kada prestanete da razmišljate o tome kako vas drugi vide, biće vam drago ako ste u tinejdžerskim danima imali hrabrosti da odstupite od standardnih pravila i igrate po svome.

Podeli