Do savršenog stila – uskladite boju i oblik kose sa okvirom naočara

Iako mnogi smatraju da je naočare sa dioptrijom nemoguće uklopiti s odevnom kombinacijom, jer u svemu što obuku izgledaju previše poslovno, postoji ona druga strana, koja veruje da se čar krije u sitnicima, tačnije u usklađivanju frizure i boje sa naočarima, bilo da su u pitanju muške/ženske sunčane naočare ili one za vid.

I možemo se složiti sa ovim drugim mišljenjem. Budući da svaka osoba ima svoj specifičan stil, ona ga može naglasiti određenom odećom, obućom ili nekim aksesoarom, kao što su sunčane naočare – njih možemo nositi i skinuti kad god poželimo, jer su namenjene da naše oči štite od sunca, ali šta raditi ukoliko stalno moramo nositi naočare za vid.

Pre nego što pomislite da vam narušavaju lični stil i odlučite ih zameniti kontaktnim sočivima, pokušajte da otkrijete frizure koje će odgovarati baš vašem obliku glave, kao i boju okvira naočara i verujemo da ćete odustati od traganja za alternativom i da ćete svoje naočare za vid vrlo rado zadržati. Ovo je veoma važno, jer verujemo da želite ostaviti pravi utisak prilikom upoznavanja i druženja sa drugim ljudima. 

Stoga otkrijte da li bi vam dobro pristajale šiške, bob frizura ili recimo duža kosa uz ženski okvir za koji ste se odlučili, dok s druge strane, muškarci mogu uzeti u obzir svoju bradu i brkove, jer kada se lepo oblikuju, ovi detalji na licu zajedno sa okvirima za naočare mogu doprineti celokupnom vizuelnom utisku. 

Kako odabrati okvir naočara u odnosu na boju kose

Dok neki najpre posmatraju materijal od kog su naočare napravljene, a drugi gledaju njihovu boju, naš izbor na kraju najčešće se svede na onaj model za koji smatramo da nam dobro stoji. Stoga, bilo da vas zanimaju muški ili ženski okviri za naočare, nemojte zaboraviti da obratite pažnju na svoju kosu, jer će vam ovaj element pomoći da se odlučite za one koje će najbolje pristajati vašem licu. 

Osnovni saveti kako da naočare uskladite sa frizurom:


Topla plava – smeđa kosa ili ona u boji meda u potpunosti se slaže sa raznim toplim nijansama okvira. Stoga se plavuše mogu odlučiti za okvir naočara u boji korala i crvene, zelene ili bež.

Hladna plava – kosu sivkastih ili hladnijih tonova ne bi trebalo kombinovati sa zlatnim ili žutim okvirima. Umesto ovih sunčanih boja, bolje je odlučiti se za klasičnu crnu, sivu ili bež.

Toplo braon – jedino vlasnice tamnijih kosa ili onih bronzanih mogu se odlučiti za razne nijanse crvene, zelene ili bež boje. Samo im bela ili srebrna boja okvira neće pristajati baš najbolje. 

Crvena – na suncu pruža različite odsjaje, tako da vam daje širok izbor boja okvira, ako ste crvenokosa. Stoga verujemo da će vam sjajno stajati okviri za naočare u tamnozelenoj, plavoj boji ili čak klasičnoj crnoj.

Crna – kao što je slučaj sa većinom boja, i crna se može različito reflektovati – od smeđe do hladnije, te prilikom odabira okvira za naočare, zapamtite ovaj kontrast. Klasična crvena, jače nijanse plave i bela odlično će se uklopiti sa crnom kosom. 

Siva ili bela – iako možda mislite da postoji svega par izbora naočara kada je u pitanju siva boja kose, olakšaćemo vam i reći da se siva ili bela odlično uklapaju sa providnim ili okvirima svetlije boje. Samo bi bilo dobro izbegavati smeđe ili žute nijanse okvira. 

Oblik frizure uskladite okvirima za naočare

Neusklađenost frizure sa naočarima za vid za većinu ljudi predstavlja problem i razlog zašto su nevoljni zbog svakodnevnog nošenja ovog aksesoara. Tako dolazimo do pitanja, koje frizure uklopiti sa određenim naočarima da bismo opovrgli ovu tvrdnju da su naočare te, koje narušavaju lični stil. Idealno rešenje jeste da se odlučite za one koje su najpre prilagođene vašem obliku lica, a zatim da svoju frizuru oblikujete u skladu sa njim.

Okviri okruglog oblika – ovakve naočare, poznatije kao Lenonke, savršeno se slažu uz kraće bob frizure i takođe dobro izgledaju sa dužom ili raščupanom kosom. 

Okviri u obliku mačjeg oka – veoma su bili aktuelni tokom 1920-ih i 1930-ih, te su punđa i lokne idealne frizure uz ovakve okvire. 

Debeli okviri – uklapaju se sa bujnom pletenicom ili opuštenim repom, kao i uz začešljani i konjski rep. 

Okviri pravougaonog oblika – u pitanju je jedan od okvira koji će biti popularniji u toku 2022. godine, a šiške odlično idu uz njih, kao i klasičan bob.

Ako su vam dotrajale naočare za vid i već duže vreme planirate kupiti sebi nove, možete se voditi gore navedenim savetima koje smo vam predložili i sigurno ćete odabrati okvir koji savršeno pristaje vašem licu.

Podeli