Frizure za malu maturu – saveti za maturante

Po završetku prvih osam godina školovanja, đaci se susreću sa proslavom male mature. Priprema za malu maturu jedan je od najlepših zadataka sa kojim se suočavaju dečaci i devojčice nakon završene osnovne škole, a u to svakako ulazi i osmišljavanje idealne kombinacije i frizure za malu maturu. Kraj osmogodišnjeg školovanja je prava prilika da zablistate!

Pored haljina, cipela, baletanki, odela, frizura ima veoma važnu ulogu kao bi ceo autfit bio kompletan i poseban. Svakako da veći izbor imaju mlade dame, jer su frizure za malu maturu za devojčice brojne, dok su muške frizure za malu maturu poprilično ograničene zbog dužine kose, pa su svedene na gel, vosak i poznatu jež frizuru. O modernim i popularnim frizurama koje se praktikuju za malu maturu možete pročitati u nastavku teksta.

Zenska frizura za malu maturu

Najlepše frizure za malu maturu za devojčice

Frizura i šminka za malu maturu nisu toliko popularne kao za veliku maturu, ali je nesumnjivo da upotpunjavaju ceo stajling za maturu. Kako dečaci i devojčice imaju 14 ili 15 godina po završetku osmog razreda, prejaka šminka i previše svečane frizure za malu maturu se ne savetuju devojčicama koje bi svakako trebalo da izgledaju u skladu sa svojim godinama. U zavisnosti od dužine kose, pred mladim dama je veliki izbor kada su u pitanju ženske frizure za malu maturu.

Talasi za dugu kosu

Za razliku od precizno definisanih i previše elegantnih talasa, u modi su opuštajući prelomljeni pramenovi kose koji najlepše idu uz neki opuštajući stajling. Kada su u pitanju frizure za malu maturu duga kosa je zahvalnija za mnoge frizure i može mnogo doprineti kompletnom izgledu. Talasasta kosa sa nekim detaljom u vidu rajfa ili neke šnale u boji torbice ili obuće, svakako su broj jedan kada je frizura za malu maturu u pritanju.

Rep je uvek u modi

Ukoliko nisi neki ljubitelj puštene kose i smeta ti kada ti kosa pada na lice, rep je idealna opcija za tebe. Visoki ili niski, opušten ili zalizan, rava ili talasast, rep je frizura za malu maturu koja je uvek u modi. Kako proslave mature uvek podrazumevaju plesanje u zatvorenom prostoru, rep je možda i najzahvalnija frizura za ovakvu priliku kako ti ne bi bilo previše vruće sa puštenom kosom. Takođe, ukoliko se odlučiš za rep ne treba da brineš, jer svaka odevna kombinacija uz adekvatan rep izgleda veoma šik i moderno.

Pletenice za romantičan izgled

Uz pletenice, frizure za malu maturu će sigurno izgledati moderno i nežno. Pletenice su romantičan detalj, a ako se odlučiš za rajf od kose, sigurno je da ćeš istaći lice, a ujedno i imati veoma zanimljiv detalj u kosi. Postoji mnogo vrsta pletenica, pa se možeš opredeliti za onu koja najviše ide uz tvoju odevnu kombinaciju i ceo autfit.

Frizure za kratku kosu

Kada su u pitanju frizure za malu maturu kratka kosa je sama po sebi frizura, te devojčice koje imaju kratku kosu ne mogu mnogo da eksperimentišu, ali i ne moraju. Ono što je dovoljno kako bi kratka kosa bila savršena i prilagođena proslavi male mature je dodati neki modni detalj, kao što je satenska traka ili rajf, u zavisnosti od odevne kombinacije. Ukoliko imaš popularnu bob frizuru dovoljno je samo da se isfeniraš i spremna si za nezaboravnu proslavu.

Muska frizura za malu maturu

Muške frizure za malu maturu

Kao i devojčice, i dečaci se posebno spremaju za proslavu male mature. Kako uglavnom imaju kratku kosu, nemaju preveliki izbor za koji se mogu opredeliti. Ukoliko želiš nešto posebno za matursko veče, možeš da eksperimentišeš da dužinom, pa da nekoliko meseci pre same proslave puštaš kosu kako bi imao više mogućnosti kada su muške frizure za malu maturu u pitanju.

Brushed up frizura svakako zahteva nešto dužu kosu, dok pompadur frizura zahteva nešto dužu kosu na sredini kako bi se zabacila na stranu, i kraću kosu sa strane. A ukoliko niste za eksperimentisanje, uredno ošišana kosa sa malo gela ili voska, odličan je izbor koji će ići uz svaki autfit.

Kako je matursko veče važan događaj u životu svakog malog maturanta, nesumnjivo je da izaziva nervozu i uzbuđenje u isto vreme. Potrebno je na vreme misliti o svim detaljima, pa tako i o frizuri. Pažljivo odaberite frizuru za malu maturu koja će najviše ići uz odabrani autfit i uživajte u proslavi male mature.

Podeli