Gravatar, vaš globalno prepoznatljiv avatar!

Bloger ste ili možda samo pratite blogove, a često imate šta da dodate u komentarima nakon čitanja? Neka vas prepoznaju širom weba, napravite svoj gravatar. Ovaj servis omogući će vam da na mnogo brži način učinite svoje postove prepoznatvljivim.

Avatar u komentarima

Vaš gravatar je slika koja vas prati od sajta do sajta, pojavljujući se pored vašeg imena kada komentarišete, avatari pomažu identifikovanje vaših poruka/komentara na blogovima, forumima, svim online mestima gde možete dati svoje mišljenje.

Gravatar je internet servis, koji je zamišljen kao jedna lokacija za vaše podatke, koji su vam kasnije lako dostupni širom interneta, vezani za vašu email adresu.

Rasprostranjenost gravatara zavisi isključivo od želje kreatora sajtova da svojim posetiocima olakšaju komentarisanje i zaobidju dosadno logovanje (kao što smo vam mi to omogućili :)).

Kada okačite vašu sliku na gravatar, ona postaje „globalno prepoznatljiv avatar“, sve što je potrebno da biste je sledeći put prikazali pored svog imena i komentara jeste da komentarišete pod email adresom, kojom ste se registrovali za ovaj servis.

Prvi korak do vašeg gravatara je popunjavanje polja za mail adresu i klik na “get your gravatar” na adresi http://gravatar.com. Nakon toga čekaju vaš klasični koraci registracije, po završetku dolazite do vašeg profila, koji pored slike možete popuniti i korisnim informacijama o vama, mada za prikaz istih postoji mnogo drugih servisa namenjenih za to, kao i društvenih mreža. Možete pogledati kako izgleda popujen gravatar profil, istaknut na ovom servisu.

To je to, uživajte u vašem gravataru. Očekujem vaše avatare u komentarima!

Podeli