Crvena lepršava maturska haljina

Kratka, lepršava maturska haljina u crvenoj boji je jedan od komada garderobe koji moraš imati u svom ormaru. Vrlo upečatljiva, smela haljina za devojke koje su u potrazi za idealnom kombinacijom koja bi opisala njihov vedar karakter.

Maturska haljina crvene boje daće naročitu notu zavodljivosti i šarma tvom karakteru, a zbog jednostavnog izbora boje, imaš dovoljno prostora da celom autfitu daš sopstveni pečat kombinujući je sa zanimljivim cipelama ili upečatljivim nakitom i ležernom frizurom.

U zavisnosti od toga hoćeš li kosu nositi spuštenu ili podignutu, upotpuni klasičan ‚‚v” izrez zanimljivim komadom nakita na vratu, ili dugim minđušama. Ovakav model haljine pogodan je za različite efekte, pa tako za nežan, sladak izgled na maturskoj večeri, možeš je poneti uz jednostavne sandale, ravne ili sa štiklom. One smelije devojke obradovaće se elegantnom efektu koji ćete dobiti kombinujući malu crvenu haljinu sa pompeznim štiklama.

Eklektičan spoj užeg gornjeg dela sa širim i lepršavim donjim delom pružiće ti efekat užeg struka i dužih nogu. Na maturi svi želimo da izgledamo besprekorno, a crvena lepršava haljina će ti to omogućiti uz osećaj maksimalnog komfora. 

Ovo je maturska haljina koja će svima stajati kao salivena jer je šijemo po tvojim merama i zahtevima. Na tebi je samo da se opustiš i pustiš da maturska kombinacija govori umesto tebe Kratka i lepršava haljina u crvenoj boji učiniće da te tokom cele maturske večeri prate zadivljeni pogledi, a mi ćemo sa radošću učestvovati u tom iskustvu.

Aduti maturska haljina sa prednje strane Aduti crvena haljina za matursko veče

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.