Crvena uska maturska haljina sa V izrezom

U čemu bi se osećala zanosnije nego u crvenoj uskoj haljini koja se savršeno prijanja tvom telu? Ova maturska haljina je stvorena za devojke koje se ne boje da pokažu koliko su atraktivne. Odvaži se da budeš jedinstvena i zasijaj u crvenom kao nikada pre.

Da lepota leži u jednostavnosti uverićeš se kada obučeš usku haljinu šivenu do tik iznad kolena, što je čini idealnom kombinacijom pristojnog i izazovnog. Duž celih leđa je postavljen crni rajsferšlus koji upotpunjuje modernost modela i daje mu na unikatnosti.

Crvena uska haljina je idealna za sve maturantkinje koje žele da istaknu dekolte, a uz V izrez koji je savršeno skrojen, svaka devojka će izgledati kao holivudska zvezda. Široke bretele ti omogućavaju maksimalan komfor pri odabiru adekavtnog donjeg veša što umnogome olakšava spremanje.

Uz crvenu, usku haljinu mamićeš poglede, ali ćeš istovremeno biti elegantna i odmerena, a to je balans koji za ovu svečanu priliku i želiš da postigneš. U haljini ćeš se osećati izuzetno atraktivno, ali istovremeno i opušteno. Uz visoke štikle, bilo da su otvorenog ili zatvorenog tipa, izgledaćeš vitko i dugonogo.

Mala crvena haljina sa atraktivnim ‚‚V” izrezom omogući će svakoj devojci koja je ponese da zasija unutrašnjom i spoljašnjm lepotom, i ostane upamćena kao zvezda maturske večeri, ali i svakog narednog događaja na kojem se bude pojavila. Bilo da je ukombinuješ sa jednostavnim salonkama ili upečatljivim sandalama, ova crvena maturska haljina će u tebi probuditi hrabru i glamuroznu divu.

Aduti crvena maturska haljina do kolena sa v izrezom. Aduti crvena maturska haljina do kolena sa V izrezom. Aduti crvena maturska haljina do kolena sa V izrezom.

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.