Duga bela maturska haljina sa rolkom

Duga bela haljina je uvek elegantan izbor, a naročito kada je reč o maturskoj večeri na kojoj treba da zablistaš. U pitanju je prefinjen model haljine koja prati liniju tela i na sofisticiran način ističe lepotu figure. Ono što je čini posebnom je deo na ramenima, u kome se haljina razdvaja na dve široke bretele, dok je detalj oko vrata identifikuje kao “rolka-haljinu”.

Materijal haljine je skuba, koja izuzetno prijatno leži uz telo i stvara osećaj udobnosti, koji je na maturskoj večeri vrlo bitan. Bela haljina sa rolklom je najbolji primer da prava lepota leži u jednostavnosti, s obzirom na jednostavan kroj bez suvišnih detalja i izreza. Dekorativni detalji su u ovom slučaju suvišni, jer bela boja ovakve haljine sama po sebi govori više nego čipka, pojas ili bilo koji drugi ukras.

Haljina je izuzetno zahvalna za šetnju i sedenje, jer je ne prate dugački šlepovi, niti delovi koji moraju da se pridržavaju rukom. Duga bela maturska haljina sa rolklom je odraz elegancije, prefinjenosti, stila i ozbiljnosti, koja savršeno odgovara prilici poput maturske večeri. Da bi model pristajao savršeno devojci koja ga ponese, pobrinuli smo se za mogućnost da nam uz narudžbu ostavite i svoje mere prema kojima će haljina biti urađena.

Prednost ovog modela je u mogućnosti da eksperimentišeš sa frizurom i naglasiš šminku, jer klasičan model poput ovog dozvoljava razne varijante kada su drugi detalji u pitanju. Izražene crvene usne uz cipele i torbu u istoj boji će se savršeno uklopiti u sliku, dok će nežnija šminka sa upečatljivim nakitom dati potpuno drugačiju, ali ništa manje elegantnu lepotu stajlinga.

Duga bela maturska halijna sa rolkom Duga bela maturska halijna sa rolkom Duga bela maturska halijna sa rolkom Duga bela maturska halijna sa rolkom

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.