Duga crna maturska haljina sa šlicem

Sa crnom i dugom haljinom dobićeš željeni efekat – eleganciju, privlačnost  i fotogeničnost. Dobra stvar kod haljine ove boje je što jednako dobro stoji svetlom i tamnijem tenu i kosi, a sa njom možeš ukombinovati cipele i tašnicu u boji po želji i tako napraviti celokupni “WOW” efekat po svom ukusu. Sašićemo haljinu po tvojim merama, a tako će ti i stajati – “krojena kao po meri”!

Kako bismo izbegli jednostavnost i istakli najlepše delove ženskog tela, odlučili smo da haljinu napravimo dovoljno uskom da ističe figuru i dodamo joj njegovo veličanstvo – šlic. Dok budeš hodala u ovoj haljini imaćeš osećaj lepršavosti, a da ne pominjemo koliko ćeš dobro u njoj izgledati i na slikama.

Skuba materijal izabrali smo zbog njegove fleksibilnosti i čvrstine – haljina se neće gužvati, ali ni biti previše “teška” za nošenje. Frizurom i šminkom, kao i izborom asesoara možeš postići najrazličitije stilske efekte – od elegantnog, pa do seksi – izbor je samo na tebi, a ova haljina daje ti dovoljno prostora za manevrisanje.

U dugoj, crnoj maturskoj haljini sa šlicem izgledaćeš kao moderna, grčka boginja koja se ovom prilikom odlučila za privlačnu crnu boju!

Izmeri se, po uputstvu koje ćeš pronaći na ovoj stranici, a zatim pročitaj kako da poručiš ovu haljinu baš po tvojoj meri – kada stigne, bez daha će ostaviti prvo tebe, a zatim i sve drugarice, a bogami i drugare iz srednje škole.

Crna maturska haljina sa šlicem Crna maturska haljina sa šlicem Crna maturska haljina sa šlicem Crna maturska haljina sa šlicem

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.