Duga crvena maturska haljina sa šlicem

Sa dugom crvenom haljinom proći ćeš crvenim tepihom kao da mu pripadaš. Odavaćeš sofisticirani i elegantni utisak, a osećaćeš se kao prava diva! Šlic ovu haljinu dodatno oplemenjuje privlačnošću, a nije previše dubok, ali ni kratak, već taman kakav treba da bude – krojen za prave, mlade dame.

Haljina će isticati tvoja ramena, i gornji deo tela sa koga će padati do poda i stvarati “WOW” efekat kod svakog ko je ugleda. Najlepše stoji uz punđu i širok osmeh s kojima stvara kompletan efekat sofisticiranosti, dok će uz puštenu kosu izgledati atraktivno i veselo.

Duga crvena maturska haljina sa šlicem jedna je od onih koje će te terati da stojiš uspravno i ponosno, a kao što već znaš – malo je tako lepih haljina. Najbolja prilika za nošenje duge haljine koja odiše elegancijom upravo je svečanost kakva je matura.

Kratke haljine jednostavnih boja možeš nositi svakog vikenda u izlasku, ali ne i dugu crvenu haljinu sa šlicem. Upravo u tome je njena čar – ova svečana maturska haljina uvek će te podsećati na matursko veče i najlepše uspomene koje si na njemu doživela.

Izmeri se, po uputstvu koje ćeš pronaći na ovoj stranici, a zatim pročitaj kako da poručiš ovu matursku haljinu – stajaće ti kao salivena. Uz haljinu izaberi elegantne, svedene detalje, kao i šminku i postigni pun pogodak!

Aduti duga crvena maturska haljina sa šlicem. Aduti duga crvena maturska haljina sa šlicem sa strane.

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.