Duga plava maturska haljina

Sa dugom plavom maturskom haljinom na maturi ćeš biti upečatljiva i privlačna, pa je ona odličan izbor za sve hrabre i odvažne devojke. Takođe, budi uverena da se neće mnogo njih opredeliti za plavu, pa ćeš sa ovom haljinom izgledati i originalno i nećeš se utopiti na slikama, nego ćeš se posebno isticati.

Opredeli se za bezvremensku eleganciju i upečatljivu plavu boju – postići ćeš pun pogodak! Zanimljiv kroj na gornjem delu haljine ističe ramena, a istovremeno vizuelno proširuje grudi. Sirena-oblik haljine predivno stoji, naglašava atribute i daje posebno samopouzdanje, a retke su prilike u kojima se ovako elegantan kroj može nositi.

Duga maturska haljina vrlo je jednostavna za kombinovanje sa asesoarom i cipelama, kao i frizurom i šminkom. Preporučujemo da se opredeliš za detalje blaže boje kako bi haljina bila ta koja se ističe. Ovakav kroj maturske zahvalan je za hodanje i sedenje, pa nećeš imati problema sa udobnošću, a dok budeš igrala, u ovoj haljini osećaćeš se kao princeza.

Svečanost kakva je maturska noć savršena je prilika da obučeš dugu plavu haljinu sirena-oblika i još dugo ostaneš u sećanju svakoga ko ove večeri bude u tvom društvu. Tvom maturskom partneru svideće se izbor boje, a može je uklopiti sa kravatom, pa ćete se savršeno slagati na fotografijama koje će još dugo krasiti ramove u tvojoj i njegovoj sobi.

Izmeri se, po uputstvu koje ćeš pronaći na ovoj stranici, a zatim pročitaj kako da poručiš ovu matursku haljinu – stajaće ti kao salivena. Uz haljinu izaberi elegantne, svedene detalje, kao i šminku i postigni pun pogodak.

Aduti duga plava maturska haljina - haljina za maturu u plavoj boji Aduti duga plava maturska haljina ledja Aduti duga plava maturska haljina bok u pokretu Aduti duga elegantna plava maturska haljina do poda Aduti duga plava maturska haljina ledja

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.