Duga teget čipkana maturska haljina

Elegantna duga teget plava haljina sa čipkom i svilom učiniće da prosto zasijate na maturskoj večeri mameći poglede. Teget boja doprinosi sofisticiranom izgledu, a čipka kojom je prekriven gornji deo haljine nesumnjivo haljinu čini izuzetno posebnom i upečatljivom.

Kratki čipkani rukavi koji padaju sa strane ističući ramena dodatno doprinose jedinstvenom izgledu. Takođe, gola ramena ističu vrat, dekolte i lice, tako da ti pored ove haljine neće biti potreban nikakav dodatni aksesoar, jer sama haljina ostvaruje va-va-voom efekat kojem zasigurno težiš prilikom odabira outfita za maturu.

Ono što daje akcenat haljini je svileni pojas koji nije prišiven za haljinu, stavlja se oko struka i daje figuri potpuno nov oblik. Veliki plus je što se ova haljina može nositi i posle proslave mature bez pojasa na primer, jer tada dobije totalno drugačiji izgled, pa ne moraš da brineš što već imaš slike u ovoj haljini.

Duga haljina od likre i čipke savršeno pristaje svakom obliku tela, a mogućnost šivenja po meri doprinosi tome da svaka devojka dobije matursku haljinu po ličnim merama. Takođe, mogućnost naručivanja po meri će ti nesumnjivo uštedeti vreme obilaska i probanja gomile nedovljno dobrih haljina za tvoj oblik tela i građu. Sa ovom haljinom ne da ne možeš da pogrešiš, nego ćeš zasigurno izgledati kao prava kraljica mature.

Duga teget čipkana haljina za maturu Duga teget čipkana haljina za maturu Duga teget čipkana haljina za maturu Duga teget maturska haljina za čipkom i torba

Uputstvo za uzimanje mera

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.