Elegantna crna maturska haljina sa resama

Uska crna maturska  haljina sa resama je neprevaziđena, ali uvek atraktivna klasika koju možeš iskoristiti i za svoje matursko veče. Glavna odlika ove haljine su detalji, koji razbijaju jednostavnost crne boje i pružaju joj glamurozan moment koji ćeš uz odgovarajući stav izneti na najbolji mogući način! Dugačke crne rese su vrlo prijatan detalj zbog koga ćeš sigurno biti zapažena, a vrlo su efektne i prilikom poziranja za objektive, pa nema sumnje da ćeš se i na maturskim fotografijama izdvojiti iz mase.

Model je uzak i fino prati liniju tela, ali u isto vreme pruža neophodnu udobnost koja će ti omogućiti lagano kretanje i plesanje cele večeri. Vrlo atraktivan detalj je dugačak desni rukav, zbog koga golo levo rame bez rukava još više dolazi do izražaja.

Materijal je izuzetno prijatan za kožu, a haljina prati liniju tela i kretanje pa nećeš imati problem sa pridržavanjem pojedinih delova i konstantnim nameštanjem. Još jedan benefit ovog modela je to što nije reč o klasičnoj dugoj haljini, već o modelu koji lepo naglašava noge.

Crna boja je uvek pogodna za razne kombinacije, pa uz ovu haljinu možeš nositi cipele i torbu sa dezenom, dok je eksperimentisanje dozvoljeno i kod frizure i šminke.

Ako se ipak odlučiš za klasiku, znaj da jednobojni aksesoari u nekoj jačoj nijansi nikada ne izlaze iz mode, a crna haljina će odlično podneti jarke tonove koji razbijaju monotoniju jedne boje. Crnu usku haljinu možeš iskoristiti i u drugim svečanim prilikama nakon mature, a materijal je vrlo lagan za održavanje, što je čini izuzetno praktičnim modelom.

Aduti crna haljina sa resama prednja strana Aduti crna maturska haljina sa resama zadnja strana Aduti crna haljina za maturu sa resama prednja strana Aduti crna haljina za maturu sa resama zadnja strana

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.