Kratka krem maturska haljina na duge rukave

Kratka krem haljina sa “V” izrazom i dugim rukavima mamiće poglede na proslavi maturske večeri, a ti ćeš neusmnjivo biti vrlo zanosna i šik. Nežna i neutralna krem boja doprinosi modernom izgledu, a “V” izraz i dužina haljine veoma smelo ističu sve ženske atribute.

Kombinacija dugih rukava i “V” izraza čine haljinu i urbanom i elegantnom. Ono što daje akcenat haljini su neobično sečeni rukavi. Usko krojeni ¾ rukavi, šire se do šake u obliku cveta, što doprinosi sofisticiranom izgledu i celoj haljini daje notu elegancije.

Haljina je dizajnirana tako da prati liniju tela, a uz neutralnu krem boju, svaka devojka će izgledat kao Holivud dama sa crvenog tepiha. Najveća prednost krem haljine je mogućnost da se eksperimentiše sa cipelama, torbicom i šminkom. Za najbolji efekat, savetujemo ti da podigneš kosu, istaknes oči i izabereš detalje u jakoj boji.

Ukoliko si devojka koja ima izgrađen stil i pratiš modu, onda na prvi pogled znaš da je ova kratka krem haljina na duge rukave tvoja idealna maturska haljina. Uz mogućnost šivenja po meri nesumnjivo ćeš uštedeti vreme obilaska i probanja gomile nedovoljno dobrih haljina za tvoj oblik tela i građu. Nema sumnje da će te u ovoj haljini pratiti zadivljeni pogledi i da će titula kraljice mature biti tvoja!

Aduti kratka krem maturska haljina prednja strana Aduti kratka krem haljina sa dugim rukavima devojke u pokretu Aduti kratka krem maturska haljina sa dugim rukavima iz profila

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.