Kratka maturska haljina sa karnerom

Crna kratka maturska haljina sa karnerom na najlepši način ističe noge, a uz to i liniju tela koja u ovom modelu izgleda vrlo ženstveno. Haljina je specifična zbog detalja koji se pruža čitavom dužinom, čineći je svečanom i raskošnom. Materijal haljine je izuzetno prijatan, pa nećeš imati problema sa kretanjem, plesanjem i uživanjem na maturskoj večeri. Osim toga, prijatan je za kožu.

Kratka maturska haljina pruža široke mogućnosti za ekspetrimentisanje sa frizurom, šminkom i drugim detaljima, pa uz malo mašte i kreativnosti možeš postići vrlo originalan izgled. Elegantna punđa će odlično dopuniti detalje na haljini, dok raspuštena kosa može da izgleda vrlo ležerno u ovoj kombinaciji. Kada je u  pitanju šminka, poznato je da uz crnu boju najlepše ide crveni ruž, mada i druge nijanse mogu vrlo lepo da izgledaju ukoliko istaknete oči umesto usana.

Nakit je dobrodošao, a uz ovaj model možete kombinovati elegantne dugačke minđuše, ili pak nešto upadljiviju narukvicu sa prstenom. Ogrlicama ipak nije mesto u ovoj kombinaciji, budući da je reč o zatvorenom modelu haljine.

Ukoliko se pitaš koja boja cipela je prikladna za ovu haljinu, odgovor je – sve. Izaberi nijanse koje će stvoriti lep kontrast crnoj boji i dobićeš fenomenalan izgled za maturu. Detalji na haljini su vrlo primamljivi za foto objektive, pa ne sumnjaj u to da ćeš se i na fotografijama izdvojiti sa ovom zanimljivom toaletom. Uska haljina je najbolji način da istaknete svoju ženstvenost, jer model odlično prati liniju tela i ističe vaše najlepše adute.

Aduti kratka crna haljina sa karnerom za maturu spreda pokret Aduti kratka crna haljina sa karnerom za maturu ledja Aduti kratka crna haljina sa karnerom za maturu spreda Aduti kratka crna haljina sa karnerom za maturu s boka Aduti kratka crna haljina sa karnerom za maturu pokret

Kako poručiti

Kako uzeti mere

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.