Kratka plava maturska haljina sa šljokicama

Matura je nesumnjivo jedan od najznačajnijih proslava u životu, zato je i prirodno da želiš da izgledaš najbolje što možeš. Uz kratku plavu haljinu, bićeš zanosna i zasigurno primećena. Moderne šljokice stvaraju poseban efekat koji je idealan za večernju varijantu zbog fantastičnog odsjaja koji stvara, pa ni u mraku ne možeš ostati nezapažena.

Maturska haljina je neobično koncipirana i dizajnirana po najvišim modnim standardima. Haljina otkriva taman toliko da budeš izazovna, ali sa dozom umerenosti kako dolikuje svečanom događaju.

Dugi rukavi na ovom modelu u kombinaciji sa V izrezom koji se nalazi napred i pozadi čine haljinu urbanom i šik varijantom. Haljina je osmišljena tako da prati liniju tela, ali nije preuska, tako da će ti pružiti osećaj komfora i ležernosti.

Najveća prednost haljine sa šljokicama je tvoja sloboda da eksperimentišeš sa fizurom i šminkom koliko god želiš. Bilo da se odlučiš za podignutu kosu, punđu ili da se jednostavno isfeniraš, otvoren dekolte i rukavi koji blago padaju sa ramena ti omogućavaju potpunu fleksibilnost pri odabiru. Zbog šljokica, šminka može da bude i svedenija, a mi ti savetujemo da istakneš oči za najbolji efekat!

Ukoliko si devojka koja ima izgrađen stil i voliš modu, onda na prvi pogled znaš da je ova haljina po tvojoj meri. Boja, kroj, materijal, dužina i specifičnost V izreza – sve su to razlozi zbog kojih će ti ova haljina savršeno pristati. Takođe, uz mogućnost šivenja po meri, sigurno je da ćeš dobiti matursku haljinu koja će ti stajati kao salivena. Odvaži se, iznesi haljinu sa osmehom i nećeš pogrešiti!

Aduti kratka plava šljokičasta haljina zadnja strana Aduti kratka šljokičasta plava maturska haljina iz profila Aduti kratka šljokičasta maturska haljina iz profila

Aduti kratka plava šljokičava haljina sa prednje strane

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.