Kreiraj svoju jedinstvenu haljinu

Znamo da sati provedeni u buticima ne pružaju uvek rešenje, barem kada je u pitanju izbor elegantne haljine za svečanu priliku. Usled gužve oko završnih testova ili poslovnih obaveza nemaš toliko vremena na raspolaganju, a osim toga, nijedna dama ne želi da se pojavi u haljini koja se vrlo lako može naći i na nekoj drugoj devojci te večeri. Upravo zbog toga ti pružamo mogućnost da nas obavestiš o tome kakvu haljinu zamišljaš, a mi ćemo je izraditi prema instrukcijama koje si nam pružila.

Dizajn, materijal i detalji o kojima si maštala

Materijal je jedan od najvažnijih kriterijuma pri izboru maturske ili bilo koje elegantne haljine, ali je retkost pronaći lep model skrojen od udobnog i praktičnog materijala. Naš predlog su provereni i uvek elegantni materijali poput skube, likre ili čipke, koji ispunjavaju i estetske i praktične zahteve, što potvrđuju i dame koje su imale iskustva sa našim haljinama.

Pobrinuli smo se da svi segmenti tvoje svečane haljine budu savršeno uklopljeni, pa ti nudimo mogućnost da nam izneseš svoje ideje za dizajn i materijal za svečanu haljinu, a mi ćemo se potruditi da ispunimo tvoju zamisao.

Slobodna si da nam ukažeš i na posebne detalje koje bi volela da imaš na svojoj haljini, dok smo za mere haljine pripremili posebno uputstvo, pa ukoliko nas na navedeni način obavestiš o njima, možeš biti sigurna da će ti haljina savršeno pristajati u pogledu veličine, ali i celokupnog izgleda i osećaja udobnosti.

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.