Uska crvena maturska haljina do kolena

Ne postoji pravo vreme za kupovinu male crvene haljine. Devojke koje na maturu ponesu ovakvu haljinu zablistaće u punom sjaju. Uska crvena haljina do kolena definitivno će biti predmet divljenja tvog društva i porodice. Model bez rukava sa klasičnim izrezom na dekolteu biće odličan izbor za toplije dane, ali će se odlično slagati i uz klasičan crni sako i iste takve salonke ili jednostane sandale.

Da istinska lepota leži u jednostavno krojenim haljinama shvatićete kada ovu haljinu poneseš na događajima i nakon mature. Tako jednostavna i ležerna, a opet savršeno ženstvena, haljina bez rukava ostavlja ti mogućnost slobodnijeg izbora frizure i šminke.

Uske haljine do kolena proslavile su princeze širom sveta kojima su baš one bile prvi izbor prilikom kraljevskih dešavanja, i koje ćeš najčešće videti baš u takvom izdanju. Priliku da se i ti osetiš kao princeza ili vojvotkinja predstavlja baš jedna ovako klasično krojena, kvalitetna haljina do kolena.

Haljina za maturu će biti krojena baš po tvojim merama, pa ne moraš brinuti o mogućim problemima prilikom sedanja ili igranja. Haljine ovakvog kroja predstavljaju izbor devojaka koje se muče sa viškom kilograma, ali i vitkih devojaka koje žele da uska haljina prati liniju tela.

Udobna i jednostavna maturska haljina klasičnog kroja uvek je dobar izbor sa kojim ne možeš da pogrešiš. Crvena boja i dužina do kolena udahnule su posebnu notu otmenosti ovoj haljini, a krupne, ležerne lokne i šminka krem i braon tonova učiniće te pravom princezom.

Aduti crvena uska haljina do kolena zadnja strana Aduti uska crvena haljina do kolena bočna strana Aduti crvena uska haljina za maturu prednja strana

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.