Žensko belo odelo za maturu

Haljine za maturu su najčešći izbor devojaka za matursko veče, pa je idealan način da se razlikuješ od svojih drugarica nešto drugačiji izbor maturskog outfita. Uz belo odelo ćeš se izdvojiti iz gomile, i sve prisutne ostaviti bez daha!

Matursko odelo iz naše ponude se sastoji iz belog sakoa i dugih belih pantalona – zvoncara, koje su posednjih godina pravi modni hit. Bela boja uvek ostavlja jak utisak i odiše elegancijom, pa će tvojim modnim izborom biti oduševljeni i profesori i članovi porodice, baš kao i svi tvoji vršnjaci.

Detalji u vidu zlatnih dugmića čine da belo matursko odelo izgleda još efektnije. Uz njega će idealno ići atraktivan zlatni nakit, kao i šminka u nude i zlatkastim nijansama. Ukoliko odlučiš da svoju kombinaciju učiniš još efektnijom, ispod sakoa možeš obući majicu u boji, od svile ili satena, i ukombinovati je sa cipelama iste boje.

Belo odelo ostavlja bezbroj mogućnosti za kombinovanje, a još jedna velika prednost ovog outfita je to što ćeš ga sigurno nositi i na raznim događajima nakon maturske večeri. I sako i pantalone se mogu nositi odvojeno, u različitim kombinacijama i varijantama. Čak i ako se nose zajedno, uz majicu druge boje i efektne cipele i nakit – to je već potpuno drugačiji outfit.

Usko odelo istaknuće tvoju figuru, pa će utisak biti još bolji. Kako bi ti stajalo savršeno, odelo ćemo sašiti po tvojim merama. Uz puštenu kosu, talase ili lokne ćeš sigurno izgledati ležernije, a ukoliko želiš nešto elegantniji look – uz ovo odelo će odlično ići punđa ili visoki rep. Budi hrabra, odluči se za nešto drugačiji maturski stajling, i sigurno ćeš biti kraljica mature!

Aduti belo zensko odelo za maturu - krupno Aduti-belo-zensko-odelo Aduti zensko belo odelo - prednja strana

Uputstvo za uzimanje mera

Nasuprot opštem mišljenju, svoje mere za haljinu možeš uzeti i sama, a uz pomoć našeg vodiča za uzimanje mera to možeš da uradiš brzo i jednostavno. Na osnovu samog modela haljine, dužine, i da li ima rukave ili ne, znaćeš koje mere su ti tačno neophodne da bi dobila željenu haljinu.

Za početak, mere bi trebalo uzimati preko odeće i tom prilikom treba stajati uspravno, ali opušteno, kao što inače stojiš, da bi odeća što prirodnije i ravnomernije padala. Mere se uzimaju krojačkim metrom, a dodatni savet je da čvrsto vežeš traku oko struka, jer se dosta mera uzima od ili od struka.

Takođe, korisno je da prilikom slanja svojih mera, navedeš i svoju punu visinu na ravnom, i na štiklama, jer može biti korisno ako želiš dugu haljinu. U nastavku teksta će biti objašnjeno kako da uzmeš mere za određeni deo tela, počevši od ramena, idući ka nogama.

1. Ramena

Ramena ne moraš da meriš na telu direktno, budući da je to malo nezgodno, ali zato možeš da izmeriš na majici za koju znaš da ti je taman i da ti dobro stoji, dužinu od jednog do drugog šava rukava, iza vrata, i to tako da metar bude skroz zategnut.

2. Grudi

Meri se predeo oko grudnog koša, ispod ruku, i preko lopatica, i to tako da metar bude u istoj ravni i zategnut.

3. Struk

Meri se predeo struka gde je najtanji i to tako da metar bude zategnut.

4. Pojas

Pojas je obično mesto gde nosiš kaiš na pantalonama, tako da se meri obim tog dela, tako da metar bude zategnut.

5. Bokovi

Meri se obim zadnjice na mestu gde je najšira, tako da metar bude zategnut.

6. Dužina donjih delova

Meri se dužina od mesta gde je izmeren pojas, do mesta dokle želiš da ti bude haljina, ili nogavice.

7. Dužina gornjih delova

Meri se dužina od kraja vrata, pa preko grudi i potom do pojasa, polovine butina, kraja butina, i tako dalje, u zavisnosti od modela haljine.

8. Dužina rukava

Meri se od početka ramena do mesta dokle želiš da ti budu rukavi.

9. Obim ruke

Meri se obim najšireg dela ruke.

10. Dužina nogu

Meri se od vrha butina do mesta dokle želiš da ti bude haljina.