Intervju sa Ivom Babović – Forever Friends Fondacija kao prijatelj budućnosti 

Iva Babović, predsednica fondacije Forever Friends  izdvojila je vreme da otkrije inicijalne ideje i razloge kako je nastala ova humanitarna priča, kao i na koji način fondacija doprinosi boljoj budućnosti.

Iva Babović pozira za fotografisanje

Evo i šta nam je ispričala.

Kako je nastala ideja za osnivanje Fondacije?

Fashion Company  već decenijama podržava humane akcije i društveno odgovorne projekte. Takođe, zajedništvo i solidarnost su neraskidivi deo naše kompanije, te smo shvatili da ćemo osnivanjem Fondacije Forever Friends još lakše i sistematičnije doći do pravih rešenja i pomoći koju želimo da pružimo.

Fokusirali ste se na brigu o deci, obrazovanju, porodici, životnoj sredini i kulturnoj baštini. Zašto ste napravili ovaj izbor? 

Deca i mladi predstavljaju našu budućnost. Zato stojimo iza toga da je važno njihovo odrastanje u zdravoj mentalnoj i fizičkoj sredini, u kojoj će naučiti da vole istoriju svoje zemlje, jer je ona deo nas. Verujem da je nasleđe ne samo osnova, već i zalog za budućnost.

Fondacija je počela rad u toku pandemije, što vas nije sprečilo da velike projekte organizujete u Srbiji i Crnoj Gori. Na šta ste posebno ponosni?

 

Pandemija  nam je pokazala koliko je važno da se ujedinimo i mislimo jedni na druge. Najponosnija sam na  robnu i finansijsku pomoć koju smo obezbedili tokom najvećeg udara  virusa u regionu. Naš rad počiva na tome da biti vođa u ovo vreme ne znači praviti poslovne rezultate, već stvarati smisao. 

Šta vas inspiriše da kreirate promene u svom okruženju? 

Empatija mi je oduvek bila izražena, a majčinstvo je posebno podstaklo ovaj osećaj. Trudim se da budem oslonac ljudima, kako bi ostvarili svoje snove i kreirali budućnost o kojoj sanjaju.  

Duboko verujem da nam život vraća ono što pružamo drugima. Zato svaki novi dan započinjem sa osmehom, jer mi se pruža prilika da pomognem nekome.

Kako izgleda vaš radni dan?

Moj radni dan najviše je usmeren ka mojoj porodici. Ustajem rano, jer veoma volim zoru, a jutra su mi uglavnom užurbana, s obzirom da spremam troje dece za školu, što je prava avantura (smeh). 

Zatim počinje moj radni dan u krugu najbližih saradnika, kada prolazimo kroz zadatke koji nam predstoje za taj dan. Trudim se da odvojim vreme u rasporedu za čitanje, jer me knjige posebno inspirišu. Mnogo učim od divnih ljudi koji su me svojim savetima, energijom i iskustvom zagrlili.

Kakvi su planovi fondacije za budućnost?

Radiću na tome da fondacija pokreće, inspiriše, i menja okruženje na bolje. Takođe, veličaćemo prave vrednosti kroz projekte koji su ogledalo svega u šta verujemo. 

Pošto sam rođena u Crnoj Gori, a ceo život živim u Srbiji, za početak ću se posvetiti onome što poznajem dušom. – zaključila je Iva. 

Podeli