Kako napraviti fenomenalan plazma šejk?

Za sve nas koji smo ljubitelji Plazma keksa, dobar Plazma šejk je radost u ustima. Kada nekim slučajem još nabasamo na sjajan recept za plazma šejk – to je već praznik. I da bismo te poštedeli lutanja po gradu u potrazi za savršenim primerkom ove bogomdane poslastice, evo nekoliko jednostavnih načina da sam/a napraviš Plazma šejk baš po meri.

milkšejk u čaši

Plazma šejk se može praviti na više načina. U većini slučajeva se kombinuje Plazma keks, mleko, kakao, to se sve izblenda i posluži, obično sa šlagom i eventualno, ako si baš srećne ruke, sa topingom od čokolade.

Da potraga za šejkom ne bi spala na poteru za srećkom, evo nekoliko načina da napraviš fenomenalni Plazma šejk:

Klasični Plazma šejk

Pravi se vrlo jednostavno, sa jednim krucijalnim sastojkom – jogurtom. Da, jogurtom, ne mlekom, pošto mu upravo jogurt daje pravu gustinu i dodaje blagu kiselost već slatkim sastojcima. Veruj mi na reč. Dakle, sastojci za Klasični Plazma šejk su:

  • 6 komada Plazma keksa (ako koristiš mlevenu Plazmu, onda 4 kašike);
  •  200 ml jogurta;
  • 1 ravna supena kašika Nesquik-a.

Sve dobro izmešaj u blenderu i plazma šejk je gotov.

Banana Plazma šejk

U blender sa svim prethodno navedenim sastojcima ubaci još i jednu bananu (veličina banane u ovom slučaju nije bitna, ali recimo da je srednja veličina optimalna). *Brotip* Šejk je ukusniji ako je banana zrelija, izbegavaj zelene primerke ove voćke.

Plazma šejk sa orašastim voćem

Ako ustaneš ujutru jedan dan i vidiš da nemaš vremena da napraviš sebi pošten doručak, a prekopotreban ti je boost, onda je ovo šejk za tebe. Sastojci su već poznati – jogurt, Plazma keks, Nesquik i dve supene kašike bilo kog orašastog voća. Moja preporuka je lešnik, mada je šejk odličan i sa orasima.

Naravno, nemoj da dozvoliš da te ovi recepti ograničavaju, moguće je kombinovati i sve navedene sastojke zajedno kako bi napravio/la sopstveni „Frankenštajn“ Plazma šejk – Plazma keks, jogurt, banana, Nesquik, lešnik i, moj specijalni dodatak specijalnim danima – jedna čokoladna Bananica.

Ako treba da poslužiš neku posebnu osobu, pređi zidove čaše topingom od čokolade i pre nego što čokolada spadne sa zidova – sipaj svoj fenomenalni šejk. Preko toga stavi šlag i pospi šarenim mrvicama. Prijatno!

Podeli