Kako zaustaviti širenje buba i insekata u poslovnom prostoru

Poslovne zgrade

Za kompaniju je teško da prizna, ali svaki menadžment se bar jednom susreo sa bubama koje su zaposele mesto za rad. Ukoliko ste vi trenutno u takvom problemu i vaš poslovni prostor su zaposele bube i drugi insekti – na pravom ste mestu jer ćemo vam dati korisne savete kako ih se otarasiti.

Bubašvabe u poslovnom prostoru – užasavajući prizor

Ne samo da su zaista užasavajući prizor, već su bubašvabe i opasne s obzirom na to da mogu biti prenosioci veoma štetnih bolesti.

U slučaju da primetite bubašvabu u kancelariji ili nekom drugom delu poslovnog prostora – budite sigurni da ih ima mnogo više od te jedne.

Kada uočite jednu bubašvabu – pod hitno je potrebno otarasiti se kompletne populacije. Pošto je sam proces uništavanja bubašvaba jako naporan – potrebno je krenuti odmah da bi se sprečilo njihovo brzo razmnožavanje.

Mera koja vašem poslovnom prostoru može biti od koristi, jeste dezinsekcija poslovnog prostora, a osim što je sama metoda delotvorna uz nje ćete sprečiti da se one vrate.

Svakako, bitno je da nakon izvršene dezinsekcije obratite pažnju i preduzmete određene mere koje će ih sprečiti da se vrate. Na primer: možete eliminisati sve izvore hrane (pa svoje kolege motivisati da ostatke bace odmah nakon hrane), ali i da nepojedene obroke odložite u zatvorene pakete i u frižider.

Bitno je, takođe, i da svakodnevno bacate smeće jer im ono pogoduje da se njihova populacija dodatno proširi.

Kako očistiti poslovni prostor od buba i insekata?

Pojam dezinsekcija smo vam već spomenuli u prethodnom pasusu, a bitno je i da vam kažemo kako su pod istim obuhvaćene različite mere. Njihov krajnji cilj jeste da se smanji populacija, zaustavi razmnožavanje i suzbije odnosno uništi populacija štetnih insekata.

Insekti u svakom poslovnom prostoru mogu biti izuzetno opasno s obzirom na to da su prenosioci i uzročnici raznih zaraznih bolesti, uzročnici su alergijskih reakcije, dok ni njihovo toksično delovanje nije zanemarljivo.

Takođe, insekti u poslovnom prostoru mogu biti štetni ukoliko je reč o skladištu hrane, pa se i na taj način direktno ugrožava zdravlje ne samo vas, vaših zaposlenih već i klijenata i poslovnih partnera.

Materijalna šteta koja može nastati biće nemerljiva, ali još gore je što će se njihovo razmnožavanje u poslovnom prostoru odraziti na zdravlje tima pa na kraju i na samo poslovanje.

Ukoliko niste spremni na činjenicu da vaš posao stane, da imate zaposlene koji su na bolovanju ili jednostavno da ugrozite poslovanje negativnom reputacijom – dezinskecija je nešto što je prekopotrebna metoda vašem poslovnom prostoru.

Reč, dve o dezinsekciji poslovnog prostora

Bukvalno u svakom prostoru mogu da se jave insekti, a u takvoj situaciji uglavnom se pitamo – šta je to što je potrebno da naprskamo.

Sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije potrebno je da budu ekološki prihvatljiva, da nisu štetna po zdravlje ljudi niti životinja. Podrazumeva se i to da imaju produženo dejstvo, ali i trenutno kako bi vaš poslovni prostor bio opet zdravo mesto za rad.

Ukoliko se za dezinsekciju odlučite preko sertifikovane kompanije, budite sigurni da neće biti neprijatnih mirisa, a vi, vaše kolege i klijenti ćete moći da poslovni prostor koristite ubrzo nakon izvršenog tretmana.

Da li se insekti vraćaju nakon dezinsekcije?

Nažalost – odgovor na ovo pitanje je DA, te ukoliko ste jednom imali insekte oni neće tek tako da zaborave vašu toplu kancelariju i hranu.

Uglavnom su to mravi, bubaruse, stenice, bubašvabe – a oni će pronaći bukvalno skriveno stanište u vašem poslovnom prostoru.

Upravo ovo je glavna činjenica zbog čega se sve ozbiljne kompanije odlučuju na redovnu dezinskeciju, jer postoje čak i situacije u kojima su insekti prisutni a ne primete se i po nekoliko godina.

Sa druge strane, ovakva situacije može biti izuzetno opasno naročito ukoliko bube dolaze u kontakt sa hranom – pa mile svuda na šta god da nađu.

Rezultat ovakve situacije jesu razne zarazne bolesti koje mogu da imaju i teške ishode – a sa druge strane vaša kompanija i posao koji razvijate moraće da stane na neko vreme.

Zašto se radi dezinsekcija poslovnog prostora?

Ova metoda je veoma važna pre svega ukoliko je pogledamo sa aspekta higijene, a potrebno je da znamo da je ona u potpunosti sigurna i bezbedna.

Ukoliko se angažuje sertifikovana kompanija za dezinsekciju, nema bojazni za štetna dejstva kako za ljude tako i za životinje, a mesto za rad će biti sigurno i bezbedno u potpunosti.

Dezinsekcijom poslovnog prostora se populacija štetnih insekata i buba svede na minimum ili se uništi u potpunosti – a sama metoda je menadžmentu kompanije svojevrsna karta sigurnosti.

Ukoliko redovno vršite dezinsekciju poslovnog prostora možete mirno spavati i ne misliti kako će vaše poslovanje stati usled raznih bolesti i zaraza koje mogu veoma lako da se rašire.

Podeli