Kežual i svečane frizure za sve prilike

Lepšem polu je dobro poznato da nijedan elegantan stajling nije potpun bez svečane frizure koja odgovara odevnoj kombinaciji i povodu. Iako vlada mišljenje da su frizure za dugu kosu razvnovrsnije, treba napomenuti da su i kratke frizure izuzetno brojne i atraktivne, pa ukoliko nemaš ideju šta uraditi sa kosom za predstojeću važnu priiku, ili pak neki manje svečan povod, u nastavku donosimo predloge najatraktivnijih frizura od kojih mnoge možeš napraviti i sama.

Devojke sa svečanim frizurama na maturi

Svečane frizure za važne prilike

Kako bismo ti olakšali izbor svečane frizure, predlažemo nekoliko najatraktivnijih koje će tvom elegantnom stajlingu pružiti ženstvenu i prefinjenu notu.

Niske punđe sa loknama

Niske punđe sa loknama su odličan izbor za svaku elegantnu kombinaciju, jer ih možeš prilagoditi haljini bez obzira na to da li je reč o otvorenom ili zatvorenom modelu. Ukoliko nosiš zatvorenu haljinu, deo oko vrata će biti lepo popunjen, naročito ukoliko na ovom delu haljine postoje neki ukrasi.

Prednost niske punđe sa loknama je i u tome što je možeš nositi i uz otvorenu haljinu, a u tom slučaju preporučujemo da nekoliko pramenčića izvučeš iz punđe i uviješ, kako bi ležerno padali niz ramena. Diskretna ogrlica, ili nešto upadljiviji nakit – u zavisnosti od toga kakva je haljina – odlično će izgledati uz dekoltiran model i podignutu kosu.

Iako su niske punđe sa loknama zamišljene kao ležerne frizure sa nekoliko spontanih pramenčića uvijenih u lokne, one izgledaju vrlo elegantno i sofisticirano kada se iskombinuju sa svečanim haljinama. Takođe, u zavisnosti od prilike i odevne kombinacije, kosu možete prilagoditi tako što ćete je zategnuti jače, ili pak opustiti punđu i pustiti više pramenčića da slobodno padaju. U oba slučaja, niske punđe sa loknama izgledaju fenomenalno.

Kratke bob frizure

Kratke bob frizure su najbolja potvrda stava da je lepota u jednostavnosti. Sa razlogom smo ih uvrstili među svečane frizure, s obzirom na to da su same po sebi vrlo efektne. Ukoliko imaš kosu ove dužine, tvoje pitanje elegantne frizure je potpuno rešeno na duži period, jer one uvek izgledaju odmereno, atraktivno i šik.

Kratke bob frizure trpe apsolutno sve odevne kombinacije, pa ih možeš nositi uz elegantne, poslovne, ali i opuštene prilike. Ono što je važno za efektnu bob frizuru je redovno održavanje dužine, ravno i precizno šišanje, kao i kućna nega kose koja je presudna za njen izgled.

Devojka sa pundja frizurom na maturi

Elegantne punđe

Elegantne punđe su sve popularnije među svim generacijama, iako su nekada bile sinonim za frizure za svadbe. Obično podrazumevaju potpuno skupljenu kosu zategnutu u visoku ili nisku punđu.

Vrlo su praktične, jer ti kosa ni u jednom trenutku neće smetati, a sve vreme ćeš znati da imaš odličnu frizuru koja sjajno izgleda. S obzirom na to da s ovim punđama potpuno sklanjaš kosu s lica, poželjno je da naneseš jaču šminku, uz naglašavanje očiju ili usana.

Punđa deluje mnogo efektnije kada je nosite uz upečatljive minđuše, pa ovakve svečane frizure pružaju dosta prostora za eksperimentisanje sa nakitom. Zatvorene i otvorene haljine jednako dobro izgledaju uz punđu, pa prilikom izbora haljine ne moraš da brineš o tome da li će se ovi segmenti uklopiti.

Svečane frizure i pletenice

Svečane frizure i pletenice su odlična kombinacija kojoj pribegava sve veći broj devojaka, jer predstavljaju kombinaciju elegantnog i opuštenog stila, potpuno zadovoljavajući kriterijume i najsvečanijih povoda. Pletenice je moguće praviti na mnogo načina, a vešti frizeri su ovo iskoristili kako bi ih uklopili na razne načine.

Rajf pletenice uz lepo definisane lokne, pletenice skupljene u punđu ili čuvena “riblja kost” ispletena sa satenskom trakom – odlično deluju kada želite da izgledate elegantno i damski. Mnoge frizure za svadbe takođe uključuju pletenice pravljene na razne načine, što dovoljno govori o njihovoj primenjivosti u svakoj prilici.

Opuštene frizure

Dok svečane frizure pravimo samo povremeno za specijalne prilike, opuštene frizure su nešto što nam je potrebno svaki dan, pa ne sumnjamo da imaš dileme i u vezi sa njima. Osim što ovakva vrsta frizura izgleda opušteno i ležerno, njihova dobra strana je i što se vrlo brzo, pa čak i spontano prave, a to će ti oduzeti minimalno vremena i energije.

Kežual frizura duge kose za maturu

Kako napraviti frizure za dugu kosu

Frizure za dugu kosu su raznovrsne, mada one najlepše podrazumevaju talasastu kosu prebačenu na jednu stranu, ili vezanu traku oko glave. Ovakvu frizuru možeš napraviti figarom, bez preciznog definisanja lokni, ili čak vezivanjem kose u malu, čvrstu punđicu koja će nakon nekoliko sati dati kosi volumen i prirodne talase. Nekoliko sati provedenih sa pletenicom na glavi će pružiti isti efekat, pa ti preparati koji greju (i oštećuju) kosu nisu nužno potrebni.

Kako napraviti kratke frizure

Frizure sa kratkom kosom su izuzetno atraktivne, pa su devojke ošišane na paž ili kraće uvek primećene u društvu. Ovoj dužini odlično pristaje tzv. “prelomljeni” efekat u kosi, koji se postiže peglom ili penom za kosu, a mnogi su saglasni u stavu da aksesoari za kosu poput marama i traka još lepše stoje devojakama sa kraćom kosom. Talasi, lokne i sve “neravnine” na kosi će ti najlepše stajati ukoliko imaš pramenove, sa kojima frizura izgleda mnogo razigranije i veselije.

Ovo su samo neki predlozi za svečane frizure, kao i one koje možeš nositi svaki dan. Mnoge od njih možeš napraviti i sama, iako je pomoć sestre, majke ili frizerke uvek dobrodošla kada su elegantne frizure u pitanju.

Podeli