Koja je svrha hijaluronskih filera?

Hijaluronska kiselina, koja se nalazi prirodno u sastavu našeg organizma, sadržana je u zglobovima, očima a njena najviša koncentracija je upravo u koži. Uloga joj je da ispunjava prostor između ćelija i kože i tako omogući da se obnavlja i dobije mekan i baršunast izgled.

Kako starimo količina hijaluronske kiseline u organizmu se smanjuje što se na našoj koži manifestuje pojavom bora i linija. Da bi koža zadržala svoju prepoznatljivu glatkoću i hidriranost sve više se pribegava tretmanu popunjavanja bora hijaluronom to jest hijaluronskim filerima – u pitanju su injekcije kojima se ubrizgava hijaluronska kiselina u obliku gela na ona mesta na našoj koži koja su se vremenom opustila.

Ubrizgavanje hijaluronskih filera

Pored terapije za popunjavanje bora hijaluronom filere možemo koristiti i za druge estetske korekcije kao na primer:

 • Popunjavanje ožiljaka od akni
 • Uvećanje volumena usana
 • Korekciju i umanjivanje asimetrije usana
 • Podmlađivanje lica
 • Korigovanje asimetrija na licu
 • Naglašavanje jagodica

Hijaluronski fileri za bore

Jedan od najtraženijih tretmana za bore poslednjih godina je popunjavanje bora hijaluronom. Velika prednost hijaluronskih filera u odnosu na druge slične metode je ta što se hijaluron već nalazi u našem telu pa je rizik po pacijenta minimalan. Kada su u pitanju hijaluronski fileri cena je znatno niža od drugih tretmana što je još jedna od prednosti. Hijaluron je prepoznatljiv po svojoj velikoj sposobnosti  dubinskog hidriranja i dopunjavanja kože kao i sposobnosti da izglača linije i bore nastale na koži. Sam postupak je brz, bezbedan i pošto se pre početka ubrizgavanja na kožu prvo nanese anestetik, on je i bezbolan. Nikakva specijalna priprema za tretman nije potrebna, a rezultati su vidljivi odmah nakon ubrizgavanja filera. Kada se zahvat završi, savetuje se uzdržavanje od unosa alkohola dvadeset četiri časa i dodatno hidriranje unošenjem veće količine tečnosti.

Hijaluronski fileri u usnama

Ubrizgavanje hijaluronskih filera u usne veoma je tražen tretman. Na sasvim prirodan način pomaže u ispravljanju nedostataka u obliku, debljini i naglašavanju usana. Prednosti hijaluronskih filera u usnama su sledeći:

 • Lekar koji daje injekciju hijalurona u usne može veoma lako kontrolisati količinu gela koji ubrizgava pa ne može doći do neprijatnih iznenađenja kada je u pitanju krajnji rezultat;
 • Rezultat zahvata je odmah vidljiv, što je kod pojedinih ljudi veoma bitna činjenica. Do željenog izgleda dolazi se veoma brzo;
 • Rizik od pojave alergijske reakcije je veoma nizak, jer smo spomenuli da je hijaluron već u sastavu našeg organizma pa ne postoji šansa za njegovo odbacivanje;
 • U odnosu na druge filere kod hijaluronskih dolazi do znatno manjeg pojavljivanja modrica oko samih usana;
 • Smanjivanje i popunjavanje bora i linija oko usana.

Koliko traje hijaluron u usnama je sledeće pitanje na koje je veoma važno da odgovorimo. Rezultati povećanja usana hijaluronom su dugotrajni, ali nisu trajni tako da bi tretman trebalo ponoviti. U kojim vremenskim intervalima ćete ponavljati ubrizgavanje filera u usne, to zavisi od nekoliko parametara kao što su mesto ubrizgavanja, količina unetog hijalurona, kvaliteta samog filer i načina života osobe kojoj je rađen zahvat.

Svaka osoba je različita pa tako i rezultati zavise od individue do individue. Posle urađenog tretmana izbegavati nanošenje karmina na usne najmanje jedan dan, ali i teže fizičke aktivnosti bar četrdeset osam sati. Za hijaluronske filere, cena varira od mesta do mesta na kom se implementiraju, s tim što ovaj estetski tretman spada u jeftinije tretmane popunjavanja i korigovanja usana. Tako da, kada se uporedi koliko traje hijaluron u usnama sa cenom tretmana, dobije se više nego prihvatljiv odnos cene i kvaliteta.

Podeli