Koje su idealne cipele za maturu

Kompletne pripreme za maturu predstavljaju pravi izazov za svakog maturanta, a cipele za maturu neretko zadaju najveću muku. Devojke ne znaju da li da se opredele za cipele i sandale za maturu ili ipak da odaberu neke elegantne baletanke za maturu, jer nisu baš vešte u hodanju na štiklama. Momci bi se uglavnom najradije odlučili za patike za maturu, ali kako je proslava kraja školovanja jedan bitan i veoma elegantan događaj u životu svake mlade osobe, onda se uglavnom odlučuju za neki sofisticiraniji tip obuće.

Muške i ženske cipele za maturu

Kada je u pitanju matura cipele neretko igraju veoma važnu, a ponekad i presudnu ulogu u kompletnom autfitu i doprinose tome da svako izgleda posebno i autentično. Prilikom odabira cipela, na umu najpre treba imati da obuća za maturu treba da bude udobna, jer treba izdržati celu noć u njoj na podijumu za igru, bez posledica po stopala. U daljem tekstu pročitajte koje su cipele za maturu idealne za devojke, a koje za momke.

Ženske cipele za maturu koje idealno pristaju toj prilici

Kada su u pitanju cipele za maturu ženske ili muške, slične muke zadaju svakom maturantu. Kako se bliži kraj školske godine, bitno je na vreme misliti o stajlingu za maturu i na vreme krenuti u potragu. Naime, pored odela, haljine, suknje, košulje, pantalona i aksesoara, ono što je veoma bitno prilikom formiranja autfita je znati kakve cipele za maturu želiš da obuješ.

Crvene salonke za maturu

Klasične salonke kao najpopularnije ženske cipele za maturu

Jedan od najčešćih izbora svake mlade devojke, kada su u pitanju cipele za maturu, svakako predstavljaju klasične salonke koje već dugi niz godina važe za najjednostavniji i najelegantniji tip obuće, a u poslednjih nekoliko godina su sve popularnije. U zavisnosti od autfita, haljine i cipele za maturu bi trebalo da budu kompatibilne, što znači da bi trebalo paziti da li se cipele za maturu slažu sa odećom koju ste odabrali.

Ono što je velika prednost klasičnih salonki je činjenica da ove cipele za maturu zasigurno možete nositi i uklapati uz različite stajlinge, pa je odabir ove obuće za maturu vrlo često i najisplativija varijanta. Klasične salonke imaju zatvorene prste, te se mogu nositi tokom svakog godišnjeg doba. Bilo da se opredeliš za špicaste salonke sa tankom štiklom ili za salonke sa platformom, ove cipele za maturu su pun pogodak za svaku toaletu.

Sandale za maturu – elegantna obuća za maturu

Proslava mature je uglavnom u junu kada je već dovoljno toplo da svaka devojka prošeta sandale za maturu. Sve devojke znaju koliko je naporno dočekati toplo vreme kako bi mogla da se obuje obuća koja ima otvorene prste. Sandale za maturu se odlično uklapaju kako uz kratke haljine, tako i uz duge. Danas su veoma popularne najobičnije sandale koje imaju jedan tanak kaiš oko zgloba i jedan preko prstiju.

Ženske sandale za maturu

Ovakve sandale za maturu celokupnom stajlingu pružaju jednu notu elegantnosti i prefinjenosti. Ukoliko se opredeliš za ovaj tip obuće za maturu, imaj na umu da nokte i stopala moraš srediti i dovesti ih u top-top formu, te na vreme poseti pedikira i prošetaj svoja gola stopala.

Platforme za maturu – komfor na prvom mestu

Kada su u pitanju cipele za maturu ženske muke su nesumnjivo velike usled velikog izbora najrazličitijih cipela za maturu. Platforme predstavljaju idealan izbor za sve devojke koje žele da dobiju na visini i izduže svoje noge, a da se uz to ne namuče previše sa hodanjem na štiklama. Kako su devojke koje završavaju školu veoma mlade, neretko nemaju dovoljno iskustva u hodanju na štiklama, iako žarko žele da ih obuju za matursko veče.

Platforme predstavljaju savršene cipele za maturu, jer pored toga što učine da svaka devojka izgleda više i vitkije, one nesumnjivo na prvo mesto stavljaju komfor. Tako da, ako imaš problem sa štiklama i hodanjem na istim – cipele za maturu koje su idealne za tebe su platforme!

Baletanke za maturu kao najudobnije cipele za maturu

Baletanke za maturu su uglavnom za visoke devojke koje nemaju ambiciju da se dodatno izduže. Takođe, u zavinosti od autfita, baletanke za maturu ponekad predstavljaju najidealniji izbor za određenu kombinaciju. Postoji mnogo različitih modela baletanki, te se možeš opredeliti za otvorene na prstima ili zatvorene, jednobojne ili šarene, lakovane ili sa kaišićima oko noge.

Ako se odlučiš za ovaj tip obuće, sigurno je da nećeš morati da brineš o tome da li će ti odabrane cipele smetati ili biti neudobne, jer je zasigurno da neće. Sa baletankama na nogama bićeš opuštena i spremna na celonoćno igranje, a tvoj kompletan autfit će nesumnjivo biti pun pogodak.

Muške cipele za maturu – spoj elegancije i opuštenosti

Cipele za maturu muške ili ženske uglavnom zadaju glavobolju maturantima, koji neretko mnogo vremena potroše na pronalazak idealne obuće za maturu. Međutim, kada su u pitanju cipele za maturu muškarci i nemaju baš neki izbor, te je njima neusmnjivo mnogo lakše i jednostavnije da pronađu odgovarajuće cipele za maturu.

Muške kožne cipele

Prilikom odabira obuće za maturu, momci najviše pažnje poklanjaju udobnosti. Iako je vrlo verovatno da bi se većina momaka najradije odlučila na patike za maturu, za ovu svečanost momci uglavnom biraju muške cipele koje su nešto elegantnije i zasigurno one koje mogu da iskoriste i nose i nakon maturske večeri.

U zavisnosti od stajlinga i toga da li ipak želiš da se razlikuješ od većine i ne obučeš odelo, možeš se odlučiti i za neku varijantu elegantne cipele patike koje se savršeno uklapaju u tvoj odabrani stajling. Ako se u obzir uzmu cipele za maturu muške muke su nesumnjivo manje u poređenju sa ženskim mukama prilikom odabira obuće, jer muškarci imaju manji izbor, pa se lakše odluče za odgovarajuće cipele za maturu.

Kada su u pitanju cipele za maturu muške ili ženske, za koje god cipele za maturu da se odlučiš, ne zaboravi da u njima treba da budeš čitavo veče, pa je zapravo najvažnije da odabrana obuća za maturu bude udobna i prijatna za nošenje. Kako je vrlo verovatno verovatno da odeću koju odabereš nećeš nositi često nakon proslave mature, potrudi se bar da cipele koje odabereš za proslavu maturske večeri možeš da nosiš veliki broj puta i posle mature.

Podeli