Laserska epilacija kao trajno rešenje protiv neželjenih dlačica na telu!

Laserska epilacija sve više dobija na popularnosti, a razlog je i više nego logičan – svako želi trajno da se reši ovih napasti sa svog tela!

prikaz ženskih nogu koje su naslonjene na plavi zid

Stoga, ukoliko razmišljate o laserskom uklanjanju dlaka, znajte da se ova “investicija“ i te kako isplati na duže staze. 

Postoji veliki broj opcija za uklanjanje neželjenih dlačica, ali laserska epilacija je jedna od retkih opcija koja nudi trajno rešenje.

Pored toga, laserska epilacija nosi sa sobom još puno drugih prednosti. Pre svega, ako ste podložni urastanju dlačica, koje utiče na značajne iritacije na vašoj koži i uzrokuje hiperpigmentaciju, ovaj tretman može pomoći da se to eliminiše.

Kako funkcioniše laserska epilacija?

Laserska epilacija koristi koncentrisani snop svetlost za ciljanje pigmenta u pojedinačnim dlakama. Svetlost putuje niz osovinu dlake i u sam folikul dlake. Pigmenti upijaju svetlost, pri čemu se svetlosna energija pretvara u toplotu koja tada uništava ili bar oštećuje folikule dlake. 

Dakle, toplina laserskog svetla uništava folikul dlake i iz njega više ne može rasti dlaka!

Za većinu ljudi lasersko uklanjanje dlaka zahteva nekoliko tretmana tokom 2 do 3 meseca.

Da li je laserska epilacija zaista trajno rešenje da se rešite neželjenih dlačica?

Uklanjanje dlaka iz uništenog folikula dlake je trajno. Međutim, treba reći da se u retkim slučajevima može desiti da će neka dlaka u ciljanom području ponovo izrasti.

Vremenom je moguće dotično područje ponovo tretirati kako bi se smanjio broj dlačica koje ponovo izrastu. 

Hoće li dlake ponovo izrasti zavisi od brojnih faktora, uključujući kvalitet usluge koju dobijate kada se podvrgavate laserskoj epilaciji. Poliklinika Rea Medika, zahvaljujući dugogodišnjem radu i konstantnom usavršavanju svog stručnog tima, postala je prepoznatljiva po najboljoj tehnologiji laserske epilacije na našem tržištu.

U nekim slučajevima dlake mogu biti previše svetle, prekratke ili otporne na tretman. U tim slučajevima osoba može odabrati da koristi druge metode uklanjanja dlaka, a sve to u konsultaciji sa stručnjacima.

Zašto treba da se odlučite za lasersku epilaciju?

Za razliku od ostalih metoda uklanjanja dlaka, laserska epilacija ima širok spektar prednosti, o čemu možete pročitati u nastavku.

Izbegnite urasle dlake

Urasle dlake jedna su od najvećih noćnih mora koje prate brijanje, klasičnu epilaciju ili depilaciju. Laserskim uklanjanjem dlaka konačno možete da se oprostite od te nevolje! Laser pomaže u uklanjanju dlaka iz korena, a u tom procesu sprečava i izrastanje urasle dlake. 

Takođe ne morate da brinete zbog modrica ili opekotina od vrućeg voska. 

Redovna laserska epilacija vam pomaže da u potpunosti eliminišete urasle dlake, što znači da više nikada nećete morati da brinete o ovome.

Učinite svoju kožu mekšom nego ranije

Da li ste ikada obrijali dlake i zatim osetili užasnu “šmirglu“ pod rukama narednih dana? Uz lasersko uklanjanje dlaka, iza vas ne ostaje lutajuća dlaka. To znači da se vaša koža oseća svilenkasto glatko nakon sesije laserskog tretmana. 

Pa čak i ako koja dlačica opet naraste nakon nekog vremena, tanja je i mekša nego ranije, tako da ne morate da se nervirate zbog gustih dlaka koja ostavljaju grub trag na vašoj koži.

Nema ožiljaka ni bolnih neželjenih efekata

Brijanje možda u početku nije tako bolno, ali samo jedan pogrešan potez i eto posekotine ili modrice. A kod depilacije voskom uvek postoji rizik da vam kožu opeče vrući vosak. Međutim, laserska epilacija ne ostavlja mesta za takve bolne neželjene efekte, ožiljke ili modrice. To je postupak bez nereda koji se bez brige može sprovesti na bilo kom delu tela.

Trajni rezultati

Efekti uklanjanja dlaka laserom su dugotrajni. Za porast novih dlačica mogu proći nedelje ili meseci, a sa svakom sledećom sesijom treba mnogo više vremena da se ove napasti ponovo pojave. Pa čak i kad ponovo narastu, dlačice su mnogo tanje i ređe nego ranije. Na kraju ćete otkriti da ste praktično bez dlaka! To je jedna od najkorisnijih prednosti upotrebe laserske tehnologije za uklanjanje dlaka na vašem telu.

Ako su ove prednosti dovoljno primamljive da vas podstaknu da konačno probate lasersku epilaciju, vaš prvi korak je da se obratite stručnjacima koji vam mogu pružiti najbolje informacije i vrhunsku uslugu.

Podeli