Nespresso mini – aparat za studente

Ako pogledate ponudu kafa u marketima, shvatićete da je sve veća i šira ponuda kapsula za aparate poput Nespresso aparata za kafu. Ta činjenica ukazuje da je mnogo nas koji za početak dana biramo kafu iz aparata, a u toku dana popijemo i po nekoliko tih kafa. Postavlja se pitanje koliko mogu da nam štete, mada, često ne razmišljamo o štetnosti onoga što nam donosi uživanje, a Nespresso kafa jeste pravi užitak.

Šta treba da znate pre kupovine aparata za kafu?

Mnogo je nas koji čitamo ovaj tekst, a ne možemo komforno jutro kod kuće da zamislimo bez šoljice kafe i pola sata tišine, to ide jednostavno jedno sa drugim, jedini je ritual kojim mnogima od nas počinje dan, jer kad počne, obično više nemamo vremena za rituale, ili pak ima, za još jednu šoljicu kafe posle ručka. Ukusi su različiti, pa pijemo domaću kafu, espresso, nes, cappuccino, kod kuće ili na poslu, sa društvom u kafiću, na putovanjima u različitim mestima, kafa je okrepljujući napitak koji vraća snagu. Za mnoge od nas je kafa duži espresso sa mlekom i malo šećera, zato što ne volimo da čekamo da se kafa hladi, već biramo onu koja može odmah da se pije. Za tu kafu koju možemo odmah da pijemo, kod kuće treba da imamo aparat za kafu, zgodno je što Nespresso ima tu seriju malih kafe aparata, koje za malo možete i poneti sa sobom. Sami znate koliko je teško da se pripreme dve iste kafe, a iz ovih aparata dobijate uvek istu kafu, pa se može reći da postoji određeni standard, a to je ljubiteljima kafe, priznaćete veoma važno, kad znate da ne može da Vas iznenadi ukus i da Vam se kafa ne svidi, uz to je pripremate bez previše muka za nekoliko sekundi. Aparati za kafu iz Nespressove serije mini su veoma malih dimenzija, staju u bilo koju kuhinju i onu najmanju, dovoljno je da ima malo mesta uz dve ringle ili mikrotalasnu. Svakog jutra budite spremni za odličnu kućnu varijantu espresa, koji uz malo sojinog mleka sa ukusom od vanile može biti i najbolji espreso koji u gradu možete da popijete.

Nespresso aparat za kafu

Kako se koriste ovi aparati?

Jednostavnost je obeležje Nespresso mini aparata za kafu, bilo da je reč o jednostavnom dizajnu ili jednostavnoj upotrebi. Za prvu jutarnju kafu ne treba Vam više od jednog minuta, da aparat uključite u struju, dodate vodu u rezervoar, pritisnete oba gornja dugmeta i sačekate da pozelene, odaberete dužu ili kraću varijantu, dodate kapsulu, spustite poklopac i to je to. Za dvadeset sekundi biće gotova kafa i servirana u šlju u koju stre prethodno stavili šećer ili zaslađivač. Ukusa ima mnogo, možete da koristite bilo koje kapsule na čijim kutijama piše da su kompatibilne sa Nespresso aparatom, a takvih ima sigurno sedam-osam brendova različitih ukusa. Nije samo pripremanje kafe jednostavno, ovi aparati za kafu se i jednostavno održavaju i što je važno imaju opciju da se sami isključuju posle devet minuta, tako da ne morate da brinete i o tome kad izađete iz kuće pošto ste popili kafu koja Vam je dala snagu i pokrenula dan.

Podeli