Plaćena praksa za najbolje studente

Nakon višemesečne selekcije izabrano je dvadeset stipendista koji će tokom leta prva profesionalna iskustva sticati u Vipu

Tatjana Matic, Dejan Turk i studentkinjaBeograd, 18. jun 2014. godine – Na svečanoj ceremoniji, članovi Upravnog odbora Vip mobile dodelili su diplome sedmoj generaciji studenata i predstavili letnju praksu koja ih očekuje u ovoj kompaniji. Studentima se obratila i Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a događaju su prisustvovali i predstavnici fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Novog Pazara i Niša.

U okviru projekta „Budi Vip student“, za plaćenu dvomesečnu letnju praksu izabrano je dvadeset najuspešnijih studenata završnih godina osnovnih studija  sa državnih fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije. Proces selekcije počeo je u novembru prošle godine, a na konkurs se prijavilo 116  studenata čiji je prosečna ocena tokom studija iznad 8.

„Telekomunikacije su sektor sa izuzetno velikim potencijalom za zapošljavanje mladih stručnjaka i ovakvi projekti su pravi način da se studenti iz prve ruke upoznaju sa funkcionisanjem jedne multinacionalne kompanije i procene da li su spremni da profesionalnu karijeru razvijaju u tako zahtevnom i kompetitivnom okruženju. Nadogradnja akademskog znanja kroz dokazivanje u praksi predstavlja najbolji put za kreiranje budućih eksperata u telekomunikacijama“, izjavila je tokom susreta sa Vip studentima, Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dodela diploma Vip studentima

„Strateški cilj naše kompanije je da kontinuirano ulaže u razvoj svojih zaposlenih i budućih stručnjaka u telekomunikacijama kako bismo među njima dobili buduće lidere sposobne da pomeraju granice srpskog tržišta kroz izgradnju najkvalitetnije mobilne mreže, pružanje inovativnih proizvoda i usluga, kao i najboljeg korisničkog iskustva. Ovo je jedinstvena prilika za talentovane i predane studente da razviju svoje potencijale, kao i da se dokažu u pravom poslovnom okruženju“, istakao je Dejan Turk, direktor/ CEO kompanije Vip mobile.

Pored stručnog usavršavanje iz oblasti telekomunikacija, studentima će biti omogućeno i učešće na tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, a kompanija Vip ih je  nagradila i notebook računarima i smart telefonima iz njihove najnovije ponude. Na projektu „Budi Vip student“ do sada je učestvovalo 117 Vip studenata, a čak njih 17 je dobilo zaposlenje u kompaniji Vip mobile.

Podeli