Početak školske godine je blizu – opremite se i nabavite kvalitetne školske torbe za prvake

Septembar je mesec rezervisan za školu, pa ne čudi što je sve podređeno đacima. Stariji osnovci i srednjoškolci već poseduju izvesna iskustva, ali i delimični školski pribor, pa je za njih potrebno obezbediti samo dopunu školskog asortimana. Međutim, za decu koja tek kreću u školu i njihove roditelje, 1. septembar predstavlja poseban dan.

Glavno pitanje koje se tokom celog leta provlači, najviše pogađa roditelje, a tiče se opremanja đaka svom potrebnom opremom za školu. Dobra organizacija i detaljno planiranje kupovine i nabavke smanjiće stresna stanja i gubljenje vremena koje nemate. U daljem tekstu, navešćemo nekoliko saveta kako da vaša kupovina školske torbe za prvake i ostalog asortimana bude što kvalitetnija, ali i povoljnija.

Školska torba za prvaka

Nemojte čekati poslednji momenat, već kupovinu obavljajte na vreme

Većina roditelja ne razmišlja o opremanju dece za školu, dok se ne približi septembar. Tada se poslednjih avgustovskih dana stvaraju velike gužve po knjižarama i maloprodajnim objektima koji u svom asortimanu poseduju i školski pribor. Svako odlaganje kupovine može doprineti da budete prinuđeni da birate između onoga što ostane, pa možda nećete biti u mogućnosti da kupite model školske torbe ili ranca koji bi odgovarao opštim specifikacijama, kao i vašem detetu.
Zato je unapred planirana kupovina važna i bitno je sprovoditi tokom leta, kada se ukaže prilika za to. Sa svojim detetom prošetajte do željene knjižare i upoznajte se sa celokupnom školskom opremom, kao i školskim torbama i rančevima i njihovim osobinama. Na taj način znaćete šta tražite, a vaše dete će moći da odabere ranac koji mu se sviđa. Ukoliko nemate vremena za šetnju, druga opcija je kupovina online. Bitan vam je konačan spisak školskih proizvoda, a ukoliko dete dobije nešto od školskog pribora od rodbine, sačuvajte mu sve za polazak u školu.

Kupujte ono što je detetu potrebno – sveske, pribor za crtanje i pisanje

Svaki razred je svojstven na svoj način, pa se tako i odabir pribora razlikuje. Međutim, kako se dodatno ne biste trošili i kupovali bespotrebne stvari, najbolje je za početak nabaviti ono što znate da će detetu sigurno biti potrebno – osim školskog ranca, na listu obaveznih stvari spadaju i pernica, sveske, ali i pribor za crtanje i pisanje ( drvene bojice, grafitne olovke, flomasteri, gumice za brisanje itd.).
Za stariju decu, kojoj je verovatno ostalo „nešto viška“ školskog pribora, trebalo bi pre bilo kakve kupovine izvršiti tzv. popis od prošle godine. Oprema za fizičko, ukoliko je dete nije preraslo ili pocepalo, može se koristiti i u narednoj školskoj godini. To važi i za ranac za školu. Ako je u dobrom stanju, potrebno ga je samo detaljno očititi.

Da biste smanjili troškove, pratite popuste

Opremanje đaka nije jeftino i potrebno je dosta novca za nabavku kako školskog pribora, tako i nove obuće i odeće. Osim toga, za đaka prvaka je potreban poseban kutak za učenje i pisanje domaćeg, pa se roditelji neretko odlučuju i da dečiju sobu adaptiraju i opreme je radnim stolom, udobnom stolicom i policom za odlaganje knjiga. Sve to opet povećava trošak i utiče na kućni budžet. Zato pratite popuste i rasporedite kupovinu po etapama. Na taj način ćete ublažiti dodatne troškove i smanjiti opterećenje na svoje finansije.

Podeli