Popularna grčka ostrva na kojima letuju mladi

Dobro je poznato da je Srbima omiljena destinacija za letovanje Grčka. Kada ste bili mlađi sigurno ste nekoliko puta letovali  tamo sa roditeljima. Sada, kada planirate letovanje sa društvom, dečkom ili devojkom, Grčka je najatraktivnija destinacija za vas. Postoje već proverena grčka ostrva za dobar provod, gde godinama unazad letuju mladi i studenti. Ako ovog leta želite da budete u centru ludih žurki koje traju non-stop pročitajte koja su to grčka ostrva idealna za mlade.

Zakintos

Navagio plaza na Zakintosu

Zakintos je jedno od napoznatijih i najatraktivnih ostrva u Jonskom moru. Na ovom ostrvu postoji mirnija strana sa luksuznim hotelima i apartmanima za porodice i mirniji odmor. Sa druge strane Zakintosa su mesta za mlade kao što je Laganas. Zato je aranžman Zakintos ljeto 2017 toliko popularan među mladima. Ako želite odličan provod tokom dana i noći, tu su razne aktivnosti. Preko dana možete uživati na nekoj od žurki na plaži ili probati neki od sportova na vodi. U glavnoj ulici, poznatoj kao Party Villiage,  su brojni klubovi u kojima će vas zabavljati naši i strani DJ-evi.

Krf

Krf letovanje za mlade

Krf je najsevernije ostrvo u Jonskom moru. Osim što je odlična destinacija za mlade, ima i dosta istorijskih znamenitosti i jedne od najlepših plaža koje je dobro posetiti. Kavos je poznato mesto za mlade. Ako planirate da se odmorite, blejite na plaži ceo dan i uživate na suncu, zaboravite na to. Kavos je mesto ludih žurki bez prestanka i možda ćete se sa letovanja vratiti belji nego što se pošli. Ipak, i iz samog Kavosa se organizuje veliki broj izleta na prelepe plaže, kakve možete videti na slici.

Lefkada

Lefkada letovanje za mlade

Lefkada je jedino ostrvo u Grčkoj do koga se ne ide trajektom. Ostrvo je povezano sa kopnom pokretnim mostom. Lefkada je veliko ostrvo sa bogatom vegetacijom, a takođe je veoma poznato po belim peščanim plažama. Ukoliko volite da istražujete, možete obići mnoga arheološka nalazišta, vizantijske crkve i prava grčka tradicionalna sela. Ako ste otišli na Lefkadu zbog nezaboravnih žurki (od jutra do sutra) – ima i toga.

Na Lefkadi su glavna mesta za mlade Lefkas, Nidri, Perigiali i Nikiana. Ovi turistički gradići su kao stvoreni za mlade. Imaju bezbroj barova i noćnih klubova, beach barova, restorana i kafića koji rade non-stop, tako da vam je lud provod zagarontavan.

Skijatos

Skijatos letovanje za mlade

Ostrvo Skiatos se nalazi u Egejskom moru. Odavno je dobro poznata destinacije za mlade. Tačnije, glavni grad Skiatos je centar svih dešavanja. Ako ne želite da partijate ceo dan, nego da preko dana uživate na plaži i da se sunčate, a preko noći da bančite, Skiatos je pravo mesto za vas! Tokom dana se odmorite ali, uveče nema odmora jer grad počinje da se budi. Uz obalu  se prostiru barovi, kafići, taverne i klubovi koji muzikom i atmosferom mame prolaznike da uđu. Idealna je destinacija za mlade parove koji ne žele samo da se šetaju, već uveče vole da izlaze u provod.

Krit

Krit letovanje za mlade

Ostrvo Krit je najjužnije, a ujedno i najveće grčko ostrvo. Može se reći da je za one sa malo dubljim džepom. Do Krita se ide avionom i smeštaj u hotelima i vilama je skuplji nego na ostalim ostrvima koje vam preporučujemo. Ovo veliko ostrvo ima dosta da ponudi ako volite da istražujete i dobro upoznate ostrvo.

Na Kritu se nalazi pećina u kojoj se po verovanjima rodio Zevs, kao i ostaci palate na Knososu. Najpoznatije destinacije za mlade su Hersonisos i Malia. Gradić Hersonisos je poznat po klubovima i barovima koji se nalaze u centru, kao i uz samu obalu i šetalište. Malia je poznatija po dnevnim žurkama na plaži gde mlade zabavljaju poznati DJ-evi.

Da li planirate ovog leta da idete na jedno od ovih grčkih ostrva? Da li ste već bili na nekom? Ako jeste, podelite sa nama vaša lična iskustva! Pišite nam!

Podeli