Praksa u IT sektoru – internacionalno iskustvo u Rusiji!

Stručna plaćena praksa u okviru Global Talent programa koji pokreće AIESEC organizacija, pruža studentima završnih godina priliku za profesionalno iskustvo u  inostranstvu, nudi mogućnost za stručno usavršavanje u različitim oblastima , kao i profesionalni i lični razvoj. Ova stručna praksa se održava u Novosibirsk-u, u Rusiji u kompaniji Openprovider. Trajanje prakse je 15 nedelja.

Internacionalna praksa u Rusiji

Student će biti zadužen za kreiranje Unit testova, razvijanje i proširenje funkcionalnosti GUI programa i integraciju eksternih web servisa sa Openprovider platformom. Student će steći iskustvo u radu sa PHP, MySQL, Nginx, RabbitMQ, ElasticSearch programima. Biće u prilici da radi u dinamičnom okruženju prema Agile tehnikama. Upoznaće se sa XML, JSON, RESTFull pristupima. Student će naučiti kako da koristi Twitter Bootstrap za blokiranje označavanja i PHP Unit-a radi test kodova. Očekuje se da student poveća pokrivenost Openprovider baze kodova sa novim automatizovanim testovima, da stvori barem pet poboljšanja Openprovider GUI programa i da dostavi dokumentaciju o svim poboljšanjima koja je napravio za vreme prakse.

Potrebne veštine

  • Software development and programming,
  • Javascript,
  • MYSQL,
  • PHP.

Neophodni uslovi za učešće

  • Diplomirani student ili student završne godine fakulteta/više škole/mastera
  • Odlično poznavanje engleskog jezika .
  • Posedovanje znanja u IT sektoru.

Student bi bio plaćen $500-700. Očekivano radno vreme je od 10h do 19h. Potrebno je da student ponese svoj kompjuter. Smeštaj je obezbedjen u porodici. Tokom procesa selekcije, student će biti testiran kako bi prikazao da ima potrebne kvalifikacije. Takodje, mora biti spreman za intervju preko Skajpa sa ovom kompanijom na kome će biti pitan opšta pitanja kao i pitanja vezana za njegove kvalifikacije.

Ako misliš da je ova praksa za tebe, ili želiš da se informišeš o programu i pregledaš druge prakse, prijavi se na našem sajtu i bićeš kontaktiran u roku od 24h.

Podeli