Praktični saveti za brzo izdavanje stana u svega nekoliko koraka

Razmišljate o izdavanju svog stana i želite da taj proces prođe glatko i brzo? Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete uspešno privući stanare u najkraćem mogućem roku.

Saznajte kako postaviti pravu cenu najma, kako oglasiti stan na najefikasniji način i kako izabrati pouzdanog stanara. U ovom tekstu ćemo vam pružiti praktične savete i trikove kako biste olakšali proces izdavanja i postigli uspeh u najkraćem vremenskom periodu.

Unapredite izgled stana što je više moguće

Kako biste povećali atraktivnost svog stana pre ili nekretnine Beograd nego što ga izdate, trebali biste da napravite nekoliko izmena. Sitna ulaganja, čak i manja, mogu značajno unaprediti izgled stana i povećati šanse za uspešno iznajmljivanje. Evo nekoliko praktičnih saveta i trikova kako da poboljšate izgled stana:

 • Očistite sve temeljno: Pre nego što izdate stan, pobrinite se da prozori, kupatilo i svi drugi delovi stana budu uredni. Redovno provetravajte prostor, a dodavanje osveživača vazduha može dodatno osvežiti atmosferu.
 • Izbacite bespotreban nameštaj: U stanu treba da bude samo funkcionalan nameštaj koji se dobro uklapa u prostor.
 • Proverite stanje elektronskih uređaja: Ako postoje neispravni aparati u stanu, važno je da ih popravite ili zamenite novim pre nego što ga izdate.
 • Ulepšajte prostor dekoracijom: Sitni detalji mogu napraviti veliku razliku. Razmislite o dodavanju dekorativnih lampi za bolje osvetljenje, slika na zidovima ili ogledala u hodnicima.
 • Ubacite biljke: Biljke kao sobno cveće mogu dodati svežinu i oplemeniti prostor, a istovremeno su lake za održavanje. Ako imate terasu, možete i da zasadite nekoliko biljaka u žardinjere i zakačite i na ogradu.
 • Obratite pažnju na podove: Ako su podovi u lošem stanju, najbolje bi bilo da postavite nekoliko lepih tepiha kako biste prekrili nedostatke do trenutka kada budete mogli da ih zamenite.

Napravite kvalitetne fotografije stana

Fotografije su te koje mogu napraviti razliku između uspešnog i neuspešnog oglasa. Osim cene, obično su slike prva stvar koju potencijalni zakupci primete u oglasima. Zato je jako bitno da fotografije budu kvalitetne, jer će one potencijalnim zakupcima pružiti jasan uvid u izgled vašeg stana. Na taj način možete smanjiti nepotrebne upite i uštedeti vreme ljudima.

Postavite razumnu cenu za izdavanje stana

Cena je svakako najvažniji faktor koji potencijalni zakupci uzimaju u obzir prilikom biranja stana. Ako postavite cenu koja je nerealno visoka i premašuje trenutnu tržišnu vrednost, teško ćete pronaći zakupca za kratko vreme. Cena ne bi trebalo ni da bude suviše niska, već konkurentna, kako biste privukli potencijalne stanare.

Pre nego što odredite cenu zakupa, bilo bi dobro da istražite tržište nekretnine u vašem gradu kako biste dobili bolji uvid u trenutne cene sličnih nekretnina. Na primer, možete posetiti veb sajtove i pogledati oglase za izdavanje stanova Beograd, kako biste se bolje upoznali sa aktuelnim cenama.

Istaknite sve što čini vaš stan posebnim

Vaš stan možda ima posebne karakteristike koje će privući potencijalne stanare. To može biti moderna kuhinja ili mašina za sušenje veša. Možda vaš stan ima predivno dvorište ili parking mesto.

Iako vam se možda čini da to nije ništa posebno jer ste na to navikli, trebalo bi da te osobine svog stana istaknete u oglasu, uz odgovarajuće fotografije. Takođe, dok potencijalni stanari budu obilazili stan, nemojte zaboraviti da naglasite ove prednosti koje bi ih mogle ubediti da iznajme vašu nekretninu.

Napišite privlačan oglas

Sigurno shvatate koliko je važno napisati oglas koji sadrži sve informacije koje bi mogle biti bitne za potencijalne zakupce kako bi se odlučili za vaš stan. Ukoliko niste sigurni da možete sami to da uradite, uvek se možete obratiti agenciji za nekretnine. Međutim, ako želite sami da se oprobate u tome, evo par praktičnih saveta:

 • Napišite veličinu stana i dimenzije soba, posebno ako je reč o većem stanu sa više prostorija.
 • Istaknite kakav je sistem grejanja i da li stan ima klimu kako bi budući stanari znali šta mogu očekivati.
 • Ako vaš stan ima balkon ili terasu, istaknite to.
 • Ukoliko zgrada poseduje lift, nemojte zaboraviti to da napomenete.
 • Jasno navedite da li su kućni ljubimci dozvoljeni ili ne. Ovo će eliminisati svaku nejasnoću i suvišne upite od strane vlasnika ljubimaca.

Podeli