Prenosivi krevetac: Sjajno rešenje za bebin miran san na putovanjima

Bebe puno spavaju, a ponekad nemaju pristup svom redovnom krevetu u kući. Ako posećujete prijatelje ili porodicu preko noći ili idete na put, trebaće vam udobno i sigurno mesto za njihovo spavanje – tu dolazi u obzir prenosivi krevetac (takođe poznat i kao sklopivi krevetac za bebe ili krevetac za putovanja).

Razlika između prenosivog kreveca za bebe i običnog dečjeg kreveta leži u njihovoj nameni i dizajnu. Kako smo već pomenuli, prenosivi kreveci su posebno osmišljeni za korišćenje kada običan dečji krevet nije dostupan. Oni se sastoje od četiri strane od tkanine ili mreže, gde dušek za prenosivi krevetac može da se odvoji i mogu se sklopiti radi transporta.

U ovom tekstu vam otkrivamo sve što treba da znate pre nego što kupite prenosivi krevetac.

Koje su prednosti prenosivih krevataca?

Osim što su višenamenski, najveća prednost posedovanja prenosivog krevaca je pružanje sigurnog i poznatog okruženja za spavanje vašeg bebca gde god da se nalazite. To im može pomoći da se osećaju dovoljno sigurno da spavaju, omogućavajući svima na putovanju da odmore.

Prenosivi krevet i dalje može biti koristan čak i kada ne boravite negde preko noći. Neki roditelji ga nabavljaju kako bi ga ostavili kod bake ili u drugim kućama van svoje, gde može biti koristan.

Na taj način, vaše dete može nastaviti sa svojim uobičajenim dnevnim rasporedom spavanja, čak i ako ste u gostima u vreme kada bi inače spavalo. Održavanje kontinuiteta olakšava navikavanje na redovne obrasce spavanja.

Prenosivi krevet omogućava da vaše dete ima sigurno mesto za spavanje gde god da se nalazite u kući. Budući da se verovatno ne može lako pomeriti krevet u kojem vaše dete obično spava, prenosivi krevet pruža fleksibilnost koju neki roditelji vole. Možete ga postaviti u dnevnom boravku, hodniku ili čak napolju.

Ali nisu svi prenosivi kreveci isti. Neki možda nemaju funkcije koje vam najviše trebaju, dok drugi mogu imati dodatke koje jednostavno nećete koristiti.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine prenosivog kreveca

Izbor pravog prenosivog krevetića može pružiti udobnost i sigurnost vašem detetu, a vama osigurati miran san i miran um. Zato je važno odabrati one koji su sigurni i udobni za vaše maleno čudo.

Kada birate prenosivi krevetac, obratite pažnju na detalje bezbednosti kako biste osigurali najbolji izbor za vašu bebu. Potražite modele koji su ocenjeni sa 60% ili više, jer oni donose samo minimalne rizike koji ne ugrožavaju bezbednost vašeg deteta.

Pažljivo pročitajte uputstva i budite sigurni da su sve bezbednosne mere jasno navedene. Na primer, neki prenosivi krevetići mogu imati određene rizike kada se koriste na određene načine, ali uz pravilnu upotrebu i postavljanje, mogu biti potpuno bezbedni za vaše dete.

Evo nekih opštih stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine dečjeg prenosivog kreveta:

Dobra ventilacija i ograničenje težine

Svaka strana bi trebalo da bude uglavnom napravljena od prozračnog mrežastog materijala koji se prostire sve do poda kreveca. Ovde je važno i da ne koristite prenosivi krevetac ako vaše dete teži više od 15kg.

Dobro dizajniran

Unutrašnje površine bi trebalo da budu ravne, bez oštrih ivica i izbočina, kako bi se sprečilo da deca udaraju glavom, zapinju za odeću ili ih koriste kao potporu prilikom izlaska iz kreveca.

Bez razmaka

Dušek za prenosivi krevetac treba da bude dovoljno čvrst i da se tesno uklopi bez razmaka sa svih strana. Pored toga, dete ne bi smelo lako da ga pomera ili podiže.

Robustan

Šine treba da imaju dva mehanizma za zaključavanje kako bi se sprečilo slučajno urušavanje i zatvaranje. Pod kreveta ne bi trebalo da se savija. Pritisnite nadole na bazu da biste to proverili. Ako koristite prenosivi krevetac koji nema čvrstu i stabilnu osnovu, uvek ga koristite na ravnoj podlozi, a ne na površini koja bi mogla da izobliči dušek.

Lako postavljanje i sklapanje

Što je lakše postaviti i sklopiti krevetac, to bolje. Ne želite da se mučite kada ste iscrpljeni od nedostatka sna i imate umornu, uplakanu bebu na rukama. Postoji sve više lakših krevetića koji manje vremena oduzimaju za pakovanje i raspakivanje, ali su obično i skuplji.

Nije pretežak

Iako je “prenosiv” u nazivu, mnogi krevec sui i dalje prilično teški, pri čemu neki teže više od 14 kilograma. Uverite se da možete lako da ga podignete i nosite.

Kompaktan

Proverite koja je dimenzija prenosivog kreveca kada je spakovan. Želećete da ga odložite do sledećeg putovanja, pa izaberite onaj koji će odgovarati (ili, preciznije rečeno, stati u vaš ormar).

Razmislite o vašem budžetu

Konačno, cena prenosivog kreveca i vaš budžet je nešto što ćete takođe želeti da razmotrite. Možete nabaviti osnovni za manje od 100 evra ili platiti više za onaj sa više funkcija kao što je krevetac za bebe 3 u 1.

Dok razmišljate o finansijskoj strani stvari, razmislite o tome koliko će dugo i često vaša beba koristiti ovaj krevet. To će vam pomoći da odlučite koju opciju da izaberete.

Na primer, ako mislite da će ga koristiti samo povremeno da bi prespavalo kod bake, jeftiniji prenosivi krevetić može biti najbolji izbor. Međutim, možda neće imati najudobniji dušek, pa vaše dete neće dobro spavati. Ali za nekoliko noći, to može biti kompromis koji ste spremni da napravite.

Ako planirate često da ga koristite tokom putovanja ili kao dodatni siguran prostor dok ste kod kuće, možda ćete razmisliti o tome da potrošite malo više na onaj sa premium funkcijama koji se može koristiti duže.

Dok kupujete, zapamtite da prenosivi krevetac dizajniran i za novorođenčad i za malu decu unapred mogu koštati više. Ali služiće vam duže i možda će vam pružiti bolju vrednost na duže.

Procenite svoje opcije, razmotrite svoj budžet i donesite odluku na osnovu toga kako mislite da ćete najviše iskoristiti svoj prenosivi krevetac.

Podeli