Projekat ’’Career Development’’ u Poljskoj

Program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu „Career Development” u gradu Wroclaw, u Poljskoj.

Global Citizen - Wroclaw Poland’’Career Development’’ je projekat organizovan od strane AIESEC kancelarije u Wroclawu koji ima za cilj da ispolji potencijal mladih u Poljskoj. Mislija projekta je da mladima predstavi koje im se prilike nude u karijeri i načine kako da iskoriste i nauče iz tih prilika. Internacionalni volonteri treba lično da razvijaju učenike i bude kod njih određene veštine koje će im pomoći u radu sa različitim profilima ljudi ili tkzv. ’’soft skills’’. Volonteri će kreirati i voditi radionice u srednjim školama i drugim obrazovnim institucijama tako da će i putovati dosta. Svaki student – volonter u obavezi je da prisustvuje preparacionom seminaru na kome će dobiti određene smernice i treninge kako bi lakše učestvovao uspešno na projektu. Od volontera se očekuje da tokom projekta u poljskim učenicima razvije motivacione, liderske, komunikacione, prezentacione veštine, sposobnost planiranja karijere i veštine u organizovanju vremena. Metode podučavanja baziraće se na davanju problema koje učenici treba da reše na časovima tako što će zajedno raditi na izradi rešenja i predstavljati ih pred svima.  Građiće samopouzdanje učenicima kroz primere svetskih lidera i njihovih priča sa zaključcima da je nepohodno imati plan i ideju da bi jedna osoba bila uspešna. Tokom šest nedelja koliko traje ovo iskustvo volonteri će predstavljati i svoju kulturu i govoriti o međunarodnim odnosima. U toku volonterskog iskustva studentu će biti obezbeđen smeštaj, jedan obrok dnevno tokom radnih dana i imaće priliku da doživi poljsku kulturu, mentalitet i stekne razne veštine kao i da radi u internacionalnom timu.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš PRIJAVU. Bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordintarom iz organizacije pronađeš adekvatan projekat za sebe.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja projekta: 5.9.2014.  – 15.10.2014. (feksibilno)

Neophodni uslovi za učešće:

  • Posedovanje prezentacionih veština
  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Nivo znanja engleskog jezika B1
  • Posedovanje veština u korišćenju kompjutera i pretraživanju interneta

Podeli