Projekat “Connect World” u Češkoj

“Connect world” osmišljen je tako da studenti / volonteri deci kroz šestonedeljni kapm u Češkoj podignu svest o značaju multikulturalizma. Glavna ideja je da se na kreativan i zanimljiv način za decu uzrasta od 6-17 godina pripremi program kampa, kao i celokupne aktivnostiza to vreme.

Stari grad u Češkoj
Neke od tema tih radionica biće i kultura i poreklo zemlje studenta / volontera, a poželjno je da on to prezentuje na što kreativniji način. Takođe, studenti će imati jednu nedelju pre početka kampa da pripreme sve materijale, kao i da utvrde finalnu agendu aktivnosti. Jedna zanimljivost je i to što će studenti raditi u različitim sektorima u kampu, tako da će imati priliku da upoznaju svu decu iz kampa. Internacionalni volonteri učestvovaće u spoljnim aktivnostima u kampu i ostvarivaće veliki broj radionica i predavanja napolju.

Tokom šest nedelja, koliko traje program kampa, volonterima je obezbeđena hrana radnim danima i smeštaj za sve vreme trajanja programa. Pridolasku u zemlju recepcija volontera je takođe obezbeđena, a samo neki od benefita učešća u ovom programu jesu usavršavanje jezika, upoznavanje nove kulture, rad u internacionalnom okuženju i mnogi drugi.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš PRIJAVU. Bićeš kontaktiran/a u roku od 48h, usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordintarom iz organizacije pronađeš adekvatan projekat za sebe.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju a nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja kampa: 21.07.2014 – 01.09.2014.

Uslovi za učešće:

  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Posedovanje znanja u oblasti obrazovanja dece
  • Poseovanje veština u predavanju stranog jezika
  • Nivo znanja engleskog jezika B1

Podeli