Projekat “Enjoy My Origin 2014” u Poljskoj

‘’Enjoy My Origin’’ je nacionalni projekat i radi se na prostorima cele Poljske sa idejom podizanja svesti mladima o tome koliko je bitno i vredno znanje engleskog jezika, kao i upoznavanje sa drugim kulturama i običajima.

Studenti rade na projektu

Studenti koji se odazovu volonterskom pozivu na ovom projektu imaće priliku da, kroz interaktivne radionice, predstave svoju kulturu i usavrše jezik, radeći nešto korisno za sebe i druge. Student/volonter imaće priliku da razvija sopstvenu toleranciju i empatiju kao i otvorenost prema različitim kulturama sveta i običajima. Organizovaće slobodne aktivnosti za decu kroz muziku, umetnost, pozorište, sport i sl. Glavne teme predavanja i projekta su multikulturulazam i globalni problemi u svetu. Student/volonter će tokom osam nedelja, koliko traje ovaj projekat, usavršiti prezentacione veštine kroz rad u multikulturalnom okruženju. Od studenta/volontera se očekuje da bude motivisan, inspirisan i proaktivan u radu. Volonter će razviti svoju emocionalnu inteligenciju, upoznaće poljsku kulturu, a takođe će imati priliku i da na događaju “Global Village” predstavi kulturu svoje zemlje.

Sav materijali za rad, kao i jedan obrok dnevno, recepcija pri dolasku, i smeštaj u poljskoj porodici ili studentskom domu su obezbeđeni za sve vreme trajanja projekta. Volonter će prisustvovati svim događajima u sklopu projekta.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš PRIJAVU. Bićeš kontaktiran/a u roku od 48h, usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordintarom iz organizacije pronađeš adekvatan projekat za sebe.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja projekta: 31.08.2014 –26.10.2014.

Uslovi za učešće:

  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Nivo znanja engleskog jezika B1
  • Posedovanje iskustva u sociologiji
  • Posedovanje veština u radu na kompjuteru

Podeli