Projekat „Explore Russia“ u Rusiji

Ovaj projekat ima za cilj bolje pozicioniranje na internacionalnom turističkom tržištu, kao i osmišljavanje promotivnog materijala, preko kojeg će se povezati sa mladima širom sveta.

rostov_stadtverwaltung_lb

Glavna zanimljivost ovog projekta je što će svi njegovi učesnici imati priliku da budu deo projekta “Interseliger” – ovo je internacionalni projekat koji će okupiti preko 1 000 izuzetnih ljudi, koji predstavljaju lidere sutrašnjice. Učešćem na ovom projektu, student će imati priliku da i sam bolje upozna kulturu i istoriju Rusije, posetiće razne kulturne centre, a takođe će upoznati i druge učesnike sa svojom kulturom.

Student/volonter će imati zadatak da organizuje razne događaje poput panel diskusije, radionica na temu razvoja regiona, omladinske politike u region i drugih. Još jedna od kreativnih stvari biće to što će student raditi u grupama na razvoju i dizajnu prospekata o regionu i gradu na različitim jezicima, promotivne snimke i pisati blogove. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šestnedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u ruskoj porodici ili studentskom domu, pokriveni su mu svi troškovi prevoza, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš PRIJAVU. Bićeš kontaktiran/a u roku od 48h, usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordintarom iz organizacije pronađeš adekvatan projekat za sebe.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja projekta: 25.07.2014. – 7.9.2014.

Uslovi za učešće:

  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Nivo znanja engleskog jezika B1
  • Posedovanjeiskustva u oblasti Event Management
  • Posedovanje veština u grafičkom dizajnu

Podeli