Projekat „Fly“ u Rusiji

Misija ’’FLY’’ projekta je podizanje svesti ruskim studentima o finansijama i veštinama na temu menadžmenta ličnog budžeta i procene finansijske situacije na tržištu u cilju donošenja ispravnih odluka.

Moskva-Rusija
Student / volonter predavao bi u školama i na univerzitetima tokom šest nedelja koliko traje ovaj program volontiranja.  Na samom početku realizacije projekta, svi inostrani volonteri prolaziće kroz petodnevnu integraciju u projekat koja uključuje: integracioni seminar usmeren ruskoj kulturi, komunikaciju tokom trajanja projekta i postavljanje očekivanja sa obe strane. Od studenta / volontera očekuje se da pripremi razvojni obrazovni plan koji podrazumeva osmišljavanje materijala i sadržine za časove i to za učenike uzrasta od 14 do 16 godina i studente na univerzitetu uzrasta od 17 do 20 godina.

U samom planu moraju se prožimati teme poput: uloga novca, kreditne kartice, investicije i planiranje budžeta, liderstvo, menadžment i slično. Jedan od zadataka volontera je i da kreiraju lični finansijski plan sa studentima i povećanje njihovog interesovanja u profesijama povezanim sa ekonomijom i finansijama. U sklopu projekta biće organizovana i konferencija pod imenom ’’Invest yourself’’ u kojoj će i inostrani studenti učestvovati.  Smeštaj, recepcija pri dolasku, osoba koja će biti koordinator studentu sve vreme trajanja projekta i kompletan turistički program su obezbeđeni.

Ukoliko ste zaintersovani za učešće na ovom i projektima sličnim ovom, popunite PRIJAVUi bićete kontaktirani u roku od 48h, usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženja projekta na kom biste volontirali u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordintarom iz organizacije pronađete adekvatan projekat.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja projekta:  01.09. – 30.10.2014.

Uslovi za učešće:

  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Posedovanje veština i znanja u oblasti razvojne i osnovne ekonomije
  • Nivo znanja engleskog jezika B1

Podeli