Projekat “Kindergartens” u Poljskoj

“Kindergartens” je projekat u okviru koga inostrani studenti / volonteri rade sa decom u domaćim vrtićima i njihov zadatak je da podignu svest tim mališanima o internacionalizmu i kulturološkim razlikama.

Tema kojom se projekat bavi jeste kultura. Tokom šest nedelja koliko traje projekat studenti-volonteri će osmišljavati igrice i aktivnosti za decu, uzrasta do 6 godina, kroz koje će im omogučiti sticanje osećaja o multikulturalizmu na zabavan način. Igrice i aktivnosti treba da budu zanimljive, inovativne i primamljive deci. Ovakvim konceptom projekta i radionicama, u stvari volonteri će deci pružiti osnovna znanja i izgraditi im odgovarajuće ponašanje. Učesnici projekta su obavezni da učestvuju i na seminarima koje organizuje projektni tim za vreme trajanja programa. Od volontera se očekuje da pripreme nastavni materijal i plan aktivnosti koji će dostaviti minimum 10 dana pred dolazak.

Očekuje se da studenti uzmu učešće i u događaju pod nazivom “Global Village” koji je osmišljen kao internacionalno druženje i upoznavanje tuđih kultura i sveta sa svojom kulturom. Studenti bi trebali da ponesu tradicionalna obeležja svoje zemlje poput nošnje, hrane, zastava i kostima kojima će u najboljem svetlu prikazati čari svoje zemlje drugim studentima i učesnicima ovog projekta. Takođe je poželjno da student učestvuju i na ostalim događajima organizovanim od strane lokalne kancelarije ‘’AIESEC’’ u Poljskoj, kako bi njihovo iskustvo bilo potpunije.Smeštaj je obezbeđen kao i jedan obrok dnevno. Studenti – volonteri će biti smešteni u host porodici, a obdanište u kojem će raditi će menjati na svake dve nedelje. Sav materijal neophodan za nastavu biće obezbeđen volonterima. Učesnici će raditi i na radionicama organizovanim za vrtiće u malim gradovima u blizini Krakova.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da popuniš PRIJAVU. Bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu. Učešće u programu iznosi 9000 dinara, u sklopu čega se prva rata plaća prilikom potpisivanja ugovora i iznosi 5500din, a druga kada zajedno sa koordinatorom iz organizacije pronađeš adekvatan projekat za sebe.

Ovaj program namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na prostorima Srbije.

Vreme trajanja projekta: 1.08.2014 – 12.09.2014.

Uslovi za učešće:

  • Student (nije važno koji fakultet i prosek)
  • Imaš između 19 i 26 godina
  • Nivo znanja engleskog jezika B1
  • Posedovanje iskustva u obrazovanju dece
  • Posedovanje prezentacionih veština, kao i veština rada na računaru i pretraživanja Interneta

Podeli