PRP tretman lica – krvna plazma u ulozi podmlađivanja vaše kože?

Prirodni faktori, kao i određeni spoljašnji uticaji znatno pospešuju starenje naše kože, usled čega ona gubi svoj sjaj, elastičnost i volumen, vremenom postaje opuštena i na njoj počinju da se vide bore, koža postaje suva, pojavljuju se razne pigmentacije i drugi znaci koji nam nagoveštavaju da naša koža stari. Iako je starenje prirodan tok života, ne moramo da dozvolimo da se naše godine vide na prvi pogled na našoj koži. Da bismo to postigli, danas postoji 100% prirodno rešenje, koje je trajno i sigurno, a rešava i mnoge druge probleme sa kožom, tajna leži u tome da iskoristimo prirodnu moć koju ima naša krv, tj. krvna plazma. “Vampirski tretman” ili PRP tretman lica je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih tretmana za podmladjivanje lica kod koga ne postoji nikakav rizik po zdravlje pacijenta. Pročitajte o čemu se zapravo radi.

zena na tretmanu podmladjivanja lica

PRP tretman lica ili u prevodu tretman krvnom plazmom koja je bogata trombocitima, je tretman za podmladjivanje lica ili kože na drugim delovima tela kao što su vrat, dekolte, šake i sl. sa vašom sopstvenom krvlju iz koje se izdvaja plazma koja u sebi sadrži faktore rasta i matične ćelije koje pospešuju regeneraciju ćelija kože. Kod ovakvog tretmana ne postoji nikakav rizik po zdravlje pacijenta, pa je za podmladjivanje lica jedan od najtraženijih u svetu upravo PRP tretman. Iskustva brojnih poznatih ličnosti su dokazala da je PRP tretman izuzetno uspešan i potpuno bezbedan.

Budući da se koristi vaša sopstvena krv, ne postoji nikakva opasnost od alergija ili drugih neželjenih efekata. Kada se primenjuje PRP tretman, iskustva zadovoljnih pacijenata govore u prilog tome da je ovo izuzetno bezbedan, pouzdan i dugotrajan tretman sa kojim na brz način možete postići da vaše bore postanu nevidljive, da vaše lice ne deluje umorno i sivo, da smanji podočnjake i da vaše pore i uopšte tekstura kože postanu opet mladoliki i blistavi. PRP terapija je takva da su njeni efekti odmah primetni, a jedine nus pojave koje možete imati su tačkaste modrice i crvenilo kože koje će se povući već nakon par dana. Zbog toga, kada je u pitanju PRP tretman, iskustva pacijenata koji su se odlučili za ovu metodu su apsolutno pozitivna. 

Na koji način i u kom vremenskom intervalu se primenjuje PRP tretman lica?

RegenLab je set koji se koristi jednokratno, pa PRP tretman za podmladjivanje lica počinje tako što se od  pacijenta uzima krvna plazma u maloj količini, koja se prebacuje u sterilne epruvete sa gelom i zajedno sa njima stavlja u aparat za centrrifugiranje. Dok se mešaju gel i krvna plazma iz nje se izdvajaju elementi sa trombocitima, pa ovako izdvojena krvna plazma ima u sebi matične ćelije koje pospešuju lečenje i regeneraciju i faktore koji utiču na rast. Metodom mezoterapije se ovi elementi ubrizgavaju u delove vaše kože čime se podstiče stvaranje kologena, koži se vraća elastičnost, tonus i volumen, ona postaje glatka, mekana i sjajna, pri čemu je njen izgled odmoran, podmlađen i svež!

Već posle jednog tretmana za podmladjivanje lica primetićete efekte, a da biste postigli željeni izgled sa dugotrajnim efektom morate uraditi 3 tretmana za mesec dana, i ukoliko ima potrebe možete da ponavljate tretmane posle 6 i 12 meseci.

Zbog svih pozitivnih svojstava i blagodeti koje pruža PRP tretman, osim u estetske, koristi se i u medicinske svrhe kod uklanjanja ožiljaka, zarastanja rana i kod sportskih povreda.

Ko može da se podvrgne PRP tretmanu i kada?

Sve osobe koje su starije od 18 godina mogu da se podvrgnu ovom tretmanu ukoliko su zdravi. U zavisnosti od toga koja se regija tretira, PRP tretman može da potraje od 30 do 45 minuta, nije previše bolan, a pacijent može da zatraži da dobije kremu ili gel sa anestetičkim dejstvom. Oporavak je gotovo trenutan, pa se pacijent može odmah vratiti uobičajenim aktivnostima.

Sve osobe koje žele da povrate elastičnost svoje kože, da umanje bore i povrate blistavost preporučuje se PRP tretman. Efekti su dugotrajni i potpuni, pa ćete, ukoliko imate potrebu, ovaj postupak ponavljati najviše jednom godišnje. Najbolje od svega je što uopšte nije bitno koje je godišnje doba, pritom odlične rezultate daje ako se koristi kao maska nakon laserskih ili hemijskih tretmana.

PRP tretman – cena

Kada je u pitanju PRP tretman, cena je ono što će mnoge da interesuje da bi uopšte razmislili o ovoj metodi za podmladjivanje lica i ostalih delova tela. Međutim, obzirom na to da je reč o metodi koja je 100% prirodna i bezbedna, a ujedno i dugotrajna, za regeneraciju kože koju postiže PRP tretman cena ne treba da bude presudan faktor. U svakom slučaju, cena podmlađivanja ovim tretmanom zavisi od toga da li se samo on primenjuje ili je u kombinaciji sa drugim tretmanima, kao i od broja ponavljanja tretmana. Ukoliko želite da saznate više o PRP tretmanu, možete da kontaktirate Xenia Doctor’s centar.

Podeli