Saveti za dnevnu letnju šminku

Za sve vas koje jedva čekate leto i priliku da na suncu zablistate u punom sjaju, istražili smo i sa zadovoljstvom vam predstavljamo najbolju ponudu  kozmetike i šminke pogodne za vrele letnje dane.

Vrlo dobro znamo da nije lako odabrati prave proizvode koji se mogu nositi na visokim temperaturama, te vam stoga u nastavku teksta dajemo savete za odabir savršene dnevne letnje šminke.

Šminka još od Starog veka

Pre skoro 3000 godina spisi koji su se našli u Starozavetnim knjigama govore o tome da su žene koristile senke za oči u cilju doterivanja i ulepšavanja.

Kraljica Kleopatra, koju i danas znamo kao obrazac  lepote, senzualnosti i nege, koristila je ugalj za konturisanje očiju, a maslinovo ulje, med, magareće mleko i ruzmarin za negu kože. Ipak, interesantnije od toga je da su njeni podanici ulepšavanje i šminkanje doživljavali kao izjednačavanje sa bogovima u njihovoj uzvišenosti i lepoti.

Kozmetički tretmani starih Rimljana nisu bili čak ni bezbedni. Oni su, da bi imali beo ten, lice mazali belim olovom u prahu što je imalo ozbiljne posledice po zdravlje.

BB krema i senke za oči za savršen izgled

Kada su spoljne temperature visoke, najvažnije je obezbediti koži da nesmetano diše, pa stoga zaboravite na tešku zimsku šminku.

Postoji li proizvod koji će u isto vreme imati ulogu prajmera, koji će biti postojan i štititi kožu? Ovim pitanjem bavili smo se umesto vas i sasvim sigurno, dobitno rešenje je BB krema. BB krema (beauty balm – balsam lepote) je tonirana krema sa lakom strukturom koja obezbeđuje prirodni izgled kože. Odlična je u pokrivanju sitnih nedostataka (kapilari, crvenilo, pege, fleke), a u isto vreme obezbeđuje vlažnost koži i štiti je od štetnih uticaja UV zraka, jer ima visoke zaštitne faktore, što je od neizmerne važnosti tokom letnjih meseci.

BB krema ublažiće nedostatke vaše kože, a darovati joj blistavost, sjaj i prirodan izgled. Potvrdili smo da se BB krema može nositi celog dana jer to laka formula pogodna za svakodnevnu negu.

Vodootpornu maskaru i ajlajner upotrebite ukoliko posle napornog dana imate i večernje obaveze. U svim drugim situacijama birajte laku i prozračnu šminku  koja sasvim pristaje letnjim danima. Najbolje rešenje da istaknete oči su senke za oči, koje bojom i nijansom lako možete prilagoditi svom tenu i boji očiju. Istražite i među velikim izborom pronađite baš vašu boju senke za oči, jer su ove sezone sve boje dobrodošle. Bilo da volite zemljane tonove, tople pastelne boje ili ste poklonik jarkih nijansi, sve ih možete pronaći u Lilly Drogerie online shopu.

Ako se odlučite za saten senke fine teksture i sasvim nežnog sjaja, koji odlično pristaje svim damama, bez obzira na godine, boju ili oblik očiju, ili sedef senke, jarkih ili pastelnih boja, koja će istaći oči  bisernim premazom, sigurno nećete pogrešiti.  Sasvim mat senke za oči odlične su za konturisanje, a moderne  šimer, sa vidljivim sjajem, darovaće vašem pogledu zavodljivost ili malo drame.

Ako ste ovog leta rešile da uspostavite ravnotežu unutrašnje i spoljašnje lepote, da se osećate dobro i zadovoljno i da tako i zračite, poslušajte nas i ponašajte se kao prava Egipćanka. Istaknite ponosno svoju lepotu jer će vas upravo ona približiti onom neprolaznom božanskom imperativu.

Podeli