Shazam, saznajte šta slušate!

Koliko puta ste se zatekli u kafiću, shoppingu, na plaži ili slično, dok je išla neka pesma koja vam se neverovatno svidela, ali naravno niste mogli da razaznate reči, zapamtite, pa ni da je nađete kasnije?
Kako tehnika napreduje veoma brzo, sada za to postoji veoma lako rešenje problema. Sve što vam je potrebno je smartphone ili tablet operativnog sistema Android, iOS, Windows Phone, Blackbarry ili Nokia kao i internet konekcija.

laptop i gramofon na stolu

Predstavljam vam aplikaciju Shazam, vašem novom asistentu za pretragu muzike.

Neću dužiti, sve što je potrebno je da instalirate aplikaciju, kliknete na veliko dugme za početak pretrage, i Shazam će odraditi sve ostalo.

Nakon što „odsluša“ deo pesme sa vama, pretražiće bazu i izbaciti vam rezultat. Radi neverovatno dobro, naravno samo za strane pesme. Rezultat je veoma jednostavno prikazan i ima i više nego što mnoge zanima. Na ekranu će vam se pokazati pored imena pesme, slika izvođača, thumbnail youtube videa kao i link do njega, datum izdavanja, album kome pesma pripada.

Ukoliko koristite Windows Phone platformu, Shazam vam neće biti potreban, osim ako vam svi ovi podaci nisu od krucijalnog značaja. Jednostavno, nakon klika na pretragu, u dnu ekrana nalazi se ikonica u obliku note, klikom na nju, počinje proces audio pretrage, i veoma brzo dobićete vašu pesmu, kao i opciju da je preuzmete, tačnije kupite.

Nadam se da ćete od sada lakše pronalaziti muziku koja vam se sviđa.

Podeli