Šta će tebi tablet?!

Poplava tablet uređaja, koji će prema poslednjim istraživanjima zameniti prenosive računare do 2016. godine uspela je da stigne i do Srbije.

tablet i kafa na stolu

Kako bi ispratila svetski trend, pojavila se karakteristična grupa korisnika koja ih je „na vreme “ obezbedila, ili kako oni vole da kažu: „među prvima“.

Takvima očigledno ni telefon od 400+ eura nije ispuno visoke zahteve i potrebe, pa im je za profesionalno provođenje vremena na fejsbuku trebala mašina od 10” i jači procesor. Najveći problem im predstavlja baterija koja kratko traje, jer su stalno u pokretu. Znam, svakodnevno listanje verovatno Guardiana i PR Daily troše mnogo baterije, da.

Postoji i druga grupa ljudi.
Oni su društveno aktivni samozvani stručnjaci iz raznih, naravno modernih oblasti. Nekada sami sebi dodele titulu „early adopter-a“. Njima je iPad potreban za „posao”. Svakodnevnica im je listanje Twitter-a u nedogled, jer moraju da budu konstantno informisani, profesija zahteva.
Preuzimanje i kačenje novina iako su specijalizovani portali već to uradili i postavljanje raznog smeća poput “Top 10 stupidest facebook app” ili “Top 5 worst dressed PR managers” su posebno obeležje ovakve grupe ljudi.
Moram da napomenem da napredniji koriste i Pinterest. Nisam jos siguran da li zato što postaje najpopularnija društvena mreža pa da budu u toku, ili zato što su čuli negde da je dobar za optimizaciju.

Da bi ovakve osobe zaista postale stručnjaci za ono što tvrde da jesu, potrebno je završiti neki fakultet ili za početak pročitati koju knjigu, a ne samo blog nekog marketing eksperta. Blogovi jesu odličan izvor svežih informacija, ali ne smeju postati primarno sredstvo za edukaciju. Puno praktičnog iskustva i rada u kvalitetnom okruženju imaju najveću vrednost.

*U tekstu je okarakterisan isključivo iPad, jer taman posla da imaju Samsung ili Asus. Možda ih bude blam. Ipak nema jabuku na poleđini, a i završna obrada nije tako dobra.

Podeli