Šta sve morate da posetite kada putujete u Beč?

Putujete u Beč, ali ne znate kako da napravite plan puta i šta sve morate da obiđete? Prestonica Austrije je jedan od najlepših gradova u Evropi i poznat po svojoj bogatoj istoriji, kulturi i arhitekturi. Možete iskoristiti Beograd Beč prevoz do željene adrese i doći do ove čarobne destinacije brzo i lagodno. Ovaj grad nudi mnogo znamenitosti koje vredi posetiti, a u nastavku vam predlažemo neke za koje biste morali da odvojite vreme.

Hofburg palata

Hofburg palata je jedno od najimpresivnijih zdanja u Beču, koje je tokom vekova služilo kao dom mnogim austrijskim vladarima. Ova grandiozna palata ima izuzetnu istorijsku važnost i predstavlja simbol austrijske moći i prestiža.

Kada kročite u Hofburg palatu, bićete očarani njenom raskošnom arhitekturom i prelepim dvoranama. Ovde se nalazi preko 2.600 prostorija, od kojih svaka ima svoju jedinstvenu priču. Svaki korak kroz ove dvorane odiše istorijom i veličanstvenošću.

Palata je danas dom mnogih značajnih institucija, uključujući austrijsku predsedničku kancelariju. Ovo je mesto gde se održavaju zvanični događaji, prijemi i svečane ceremonije. Hodajući kroz hodnike Hofburg palate, možete osetiti duh austrijske političke moći i prestiža.

Hofburg palata je takođe dom nekih od muzeja u Beču. Tu se nalaze Efesov muzej, Muzej carice Elizabete (Sisi), Nacionalna biblioteka, Etnološki muzej i drugi.

Jedan od najimpresivnijih delova Hofburg palate je i Španska škola jahanja. Ovde se održavaju spektakularne predstave lipicanera. Ovo je pravi spektakl za ljubitelje konja i tradicionalne austrijske kulture.

Poseta Hofburg palati je pravi užitak za sve ljubitelje istorije i umetnosti. Ovde možete doživeti pravi duh prošlih vremena i upoznati se sa bogatom austrijskom kulturom i nasleđem. Bilo da ste zaljubljenik u arhitekturu, umetnost ili samo želite da se osetite kao deo kraljevske porodice, Hofburg palata će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Prater park

k je jedno od najomiljenijih mesta u Beču, i nezaobilazna destinacija za sve posetioce grada. Ovde se nalazi jedan od najstarijih zabavnih parkova u Evropi. Sa svojim bogatim zanimljivim sadržajem i jedinstvenom atmosferom, Prater park pruža nezaboravno iskustvo za sve posetioce.

Jedna od najpoznatijih atrakcija je čuveni točak, poznat kao „Riesenrad„. Veliki točak je postao simbol Beča i pruža neverovatan pogled na grad. Dok se penjete na visinu od 65 metara, možete uživati u prelepom panoramskom pogledu na znamenitosti kao što su Dunav, katedrala Sv. Stefana ali i ceo park. To je jedinstvena prilika da doživite Beč iz potpuno nove perspektive i da se divite njegovoj lepoti.

Pored točka, Prater nudi i mnoge druge atrakcije koje će zadovoljiti različite ukuse i interesovanja. Za one koji vole brze vožnje i adrenalin postoji velika ponuda mnogobrojnih zabavnih mogućnosti. Za ljubitelje mirnijih aktivnosti, park nudi šetališta, zelene površine i prelepe vrtove u kojima možete opušteno uživati.

Ovaj park je poznat i po svojim restoranima, kafićima i štandovima koji nude raznovrsnu hranu i piće. Možete probati tradicionalne bečke specijalitete kao što su štrudla od jabuka, krofne i bečki sendviči, ili se osvežiti hladnim pivom. Uz to, park je često domaćin različitih festivala, koncerata i kulturnih događaja, pružajući posetiocima mogućnost da dožive autentičnu bečku zabavu.

Šenbrun palata

Šenbrun palata je jedno od najprestižnijih mesta koje morate posetiti kada se nađete u Beču. Ova barokna palata je jedna od najvažnijih istorijskih znamenitosti u gradu, ali i jedan od najlepših kompleksa u Evropi.

Nekada je bila letnja rezidencija moćne Habsburške dinastije, koja je vladala Austrijskim carstvom. Danas, Šenbrun palata je otvorena za javnost i pruža posetiocima jedinstvenu priliku da se upuste u bogatu istoriju i raskoš ovog mesta.

Palata je okružena prelepim vrtovima koji se prostiru na više od 160 hektara. Ovi vrtovi su pravi raj za ljubitelje prirode i arhitekture. Možete šetati kroz lavirint zelenila, uživati u mirisima cveća i diviti se prelepim fontanama. Svaki kutak vrta je pažljivo uređen i pruža vam mogućnost da se opustite i uživate u prelepom okruženju.

U samoj palati, možete posetiti nekoliko muzeja koji čuvaju dragocene artefakte i priče iz prošlosti.

Muzej Albertina

Muzej Albertina je jedan od najpoznatijih muzeja u Beču i poznat je širom sveta po svojoj bogatoj kolekciji umetničkih dela. Ovaj muzej je pravi raj za ljubitelje umetnosti, jer se u njemu nalaze dela velikih majstora kao što su Leonardo da Vinči, Rembrant i Mone.

Kada kročite u Muzej Albertina, bićete očarani njegovom impresivnom arhitekturom i unutrašnjim uređenjem. Ovaj muzej je smešten u jednoj od najlepših zgrada u Beču, koja datira iz 18. veka.

Jedna od najvećih atrakcija Muzeja Albertina je njegova izvanredna kolekcija dela. Ovde možete videti neverovatne izložbe i originalna dela velikih umetnika, koja su stvarana tokom vekova.

Ukoliko želite da doživite jedinstveno iskustvo umetnosti i kulture, poseta Muzeju Albertina je obavezna prilikom boravka u Beču.

Ovo je samo mali deo onoga što Beč ima da ponudi. Ovo je grad prepun neverovatnih građevina i muzeja u kojima ćete uživati. Napravite beleške i upustite se u istraživanje ovog grada, kako biste doživeli njegovu lepotu na pravi način.

Podeli