Šta znači SPF i koliko je dovoljno?

devojka sa šeširom

Leto uveliko traje, sunce je nekih dana čak i nemilosrdno, pa je neophodno pronaći efikasnu zaštitu kože. Za vas smo istražili šta je to što nudi čuvena korejska kozmetika. Iskustva su neočekivano dobra, čak i za naše evropske standarde. Saznali smo kako izabrati kremu sa UV faktorom za lice, koja je najbolja SPF krema i šta je uopšte SPF? Kakve prednosti donosi korejska kozmetika? Online mogućnost poručivanja je, verujte, samo jedna od njih, zato kupovina i prodaja korejske kozmetike ne treba ni najmanje da vas brine.

SPF (sun protection factor) je mera zaštite od štetnih UVB zraka koji dovode do opekotina. Ovaj faktor vam govori koliko puta duže smete da ostanete izloženi suncu, a da ne izgorite, u odnosu na kožu bez SPF zaštite, što teško i nedovoljno precizno potvrđuje u praksi. Lakše ćete shvatiti ako kažemo da SPF 30 propušta 3% UVB zraka, SPF 50 2%. Čini se da je između SPF 30 i 50 je  vrlo mala razlika, ali  se sama UVA zaštita  može se značajno razlikovati. Verovatno znate da vam je potrebno 30 ml preparata za telo i 2 ml za lice da bi se obezbedila optimalna zaštita (2 ml je malo manje od polovine kafene kašičice). Iako ćete često čuti da prema fototipu kože možete koristiti manje zaštitne faktore, nemojte se sasvim pouzdati u to, jer skincancer.org ne preporučuje preparate ispod SPF 30, pogotovo za lice.

U segmentu nege i zaštite kože i vama će, kada probate, postati nezamenljiva upravo korejska kozmetika. Iskustva korisnika i rezultati koje postižu biće vam najbolja preporuka, a prodaja korejske kozmetike jednostavna je i sigurna online poručivanjem. 

Koliko iznosi UVA zaštita na korejskim preparatima?

Dokazano je da UVA zraci dovode do fotostarenja, alergija, fleka, keratoza, promena na DNK, a na kraju, na žalost, do raka kože. Po evropskoj regulativi UVA zaštita je jedna trećina SPF-a, odnosno UVB zaštite i na takvim preparatima stoji UVA znak u krugu. Na azijskim proizvodima UVA zaštita je označena znakovima +, i treba tražiti 3 ili 4 znaka +, npr. PA ++++. Takvom oznakom obeležena  je i korejska kozmetika. Online naručivanje biće vam sasvim lako, sada kada znate ovaj podatak.

Koji preparat za lice izabrati?

Cosrx Aloe SPF 50 odgovara svim tipovima kože, izuzev jako masne, odlično hidrira, ne ostavlja beo trag i odlična je podloga za šminku. Ukoliko vam treba maksimalna i efikasna zaštita, poručite je na korejska kozmetika online.

Missha Essence SPF 45 je vrlo lagan preparat cvetnog mirisa koji odgovara svim tipovima kože, i upravo zbog ovog preparata porasla je potražnja i prodaja korejske kozmetike. 

Missha krem-gel je najlaganiji od svih, za par minuta upija, pruža suvu somotsku završnicu i najviše odgovara masnoj koži, ali i svima onima koji vole teksturu koja se ne oseća na koži.

Benton je za osetljivu kožu, bez mirisa i bez hemijskih filtera, sadrži samo ne-nano prirodne mineralne filtre. Tekstura je vrlo kozmetična za ovaj tip proizvoda, a minerali dugo drže zaštićenu, masnu kožu bez prosijavanja. Dragulj kada je u pitanju korejska kozmetika. Iskustva potvrđuju da sjajno štiti najosetljivije tipove kože.

Coxir Ceramide Daily UV SPF 50 je lagana krema u pakovanju od čak 80 ml koja obezbeđuje visoku UV zaštitu i pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Odgovara svim tipovima kože, čak i osetljivoj. Sadrži ceramide, hijaluronsku kiselinu, ekstrakt aloje i visoku UVA i UVB zaštitu u prijatnoj nelepljivoj podlozi.

Za vas smo istražili koji su najbolji proizvodi za zaštitu kože koje nudi korejska kozmetika. Iskustva su zaista fantastična i zato ne trošite uzalud vreme na potrage, odabrane proizvode brzo, lako i jednostavno poručite na Skin Temple i uživajte u sunčanim danima.

Podeli