Studenti o smeru Marketing na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu

Ranije smo pisali o mnogim fakultetima i kako izgleda studiranje na njima… Ovog puta imamo direktan opis smera Marketing na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, koji su pisali njegovi studenti kao projektni zadatak.

tablet

#MARKETING – MOJE BUDUĆE ZANIMANJE

Vizija modula studijskog usmerenja MARKETING Ekonomskog fakulteta u Beogradu jeste održavanje i unapređivanje vodećeg statusa u zemlji i zapadnom Balkanu u okviru akademskih i univerzitetskih studijskih programa profilisanja znaja i kompetencija neophodnih za integralno upravljanje tržištem i tržišno orijentisanim poslovnim aktivnostima.

Studijski program Marketing na Ekonomskom fakultetu u Beogradu je bio prvi univerzitetski program sa celovitim i profilisanim marketinškim usmerenjem na području zapadnog Balkana, a u svom tridesetogodišnjem funkcionisanju je stekao status pravog i najboljeg marketinškog usmerenja što dodatno obavezuje i opredeljuje viziju njegovog razvoja u pravcu daljeg učvršćivanja i jačanja liderskog statusa.

Prve dve godine studiranja na Ekonomskom fakultetu zadaju malo više muka studentima upravo zato što se tu prepliće više same ekonomije, sa idejom da se oni u tom periodu upoznaju sa širom slikom ekonomije i opredele za usmerenje koje im najviše odgovara. Nakon toga kada su vec upoznati sa svojim preferencijama sa lakoćom prolaze kroz treću i četvrtu godinu.

Smer je dosta kreativan. Iz većine predmeta rade se grupne prezentacije. Razvijaju se timski rad, prezentacione veštine i razbija se strah od javnog nastupa. Naučićete sve bitne stvari vezane za tržište, preduzeća, potrošače, proizvode, kanale prodaje… Učićete i o oglašavanju, odnosima sa javnošću, kako da sastavite neizostavni dokument svake firme – biznis plan, i jos mnogo toga.

Prednost Ekonomskog fakulteta je i u tome što za prijemni ispit nije nužno spremati matematiku već možete izabrati osim ekonomskih predmeta i računarstvo i informatiku, geografiju, istoriji ili se možete opredeliti za test opšte kulture i informisanosti.

Ono što je inače bitno bez obzira na izabrani smer jeste što Vam studiranje Ekonomskog fakulteta u Beogradu omogućava da razvijete osećaj strateškog dugoročnog razmišljanja i kada budete bili rukovodioci možete da donesete sveobuhvatne i važne odluke.

Ne možemo izostaviti pitanje : “Zašto Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu?!”
Prvo, zato što je to ipak najcenjeniji fakultet ekonomskih nauka i od poslodavaca i od šire javnosti.
Drugo, zato što Vam predaju najstručniji profesori.
Treće zato što dobijate veliki fond znanja.
I četvrto zato što fakultet vrvi od studenata tako da je druženje neizostavno.
Što se mana tiče, samo ćemo reći da su za dobrog studenta sve one rešive…

Ako sebe vidite na nekoj od sledećih radnih pozicija : Direktor marketinga, direktor prodaje, asistent prodaje, šef marketinga i prodaje, brend menadžer, PR menadžer, copywriter, marketing producent…. Onda je #MARKETING pravi smer za Vas.

Više o smeru možete saznati na:

Podeli