Studiraš filološki? Praksa u Italiji čeka na tebe!

Global Citizen program ti omogućava da budeš globalni volonter, radiš na društveno-odgovornom projektu tokom 6 nedelja, upoznaš mnogo ljudi iz drugih zemalja i proširiš svoje vidike na svet! Praksa ti pruža priliku da razviješ kod sebe lidera promena koji je u svakome od nas, a u tome će ti pomoći mnogobrojni studenti sa kojima ćeš zajedno raditi na svom ličnom i profesionalnom razvoju, a i na razvoju zajednice.

Napulj praksa

Ovog leta imaš priliku da provedeš šest nedelja u mestu Marano di Napoli, stacioniranom nekoliko kilometara pored Napulja, Italija. Praksa obuhvata predavanje engleskog i španskog jezika u „Papa Luciani“ školi, u okviru „Cultural Summer“ projekta. AIESEC u Italiji traži ozbiljne i proaktivne praktikante, koji su fleksibilni, koji su avanturistički nastrojeni, žele da uče nove stvari, a i svoje znanje prenesu drugima. Ako voliš da radiš sa decom i želiš  njima da ulepšaš leto i upoznaš ih sa srpskom kulturom, nastavi da čitaš!

Šta te očekuje na praksi

Zajedno sa profesorom iz određene škole, spremićeš svoj plan i program tokom tih 6 nedelja, gde će ti profesor pomoći sa svojim savetima i prisustvom na nekim časovima. Kada dođeš u Napulj, čeka te „Incoming Preparation Seminar“ koji će te pripremiti za sve kulturne šokove koje ćeš doživeti, njihove običaje, mesta koja treba obići i još mnogo toga. Tamo nećeš biti jedini, očekuje te još mnogo praktikanata koji će raditi na istom ili na drugim projektima u Napulju, zato ćeš se nakon prakse u Srbiju vratiti sa mnoštvom prijatelja iz drugih zemalja!

Potrebna znanja za ovu praksu

  • Poznavanje engleskog i španskog jezika;
  • Team management.

Radno vreme je od 10 do 16 časova od ponedeljka do petka, a vikendi su slobodni za putovanja i obilaske gradova. Zajedno sa drugim praktikantima, imaćeš obezbeđen smeštaj u stanu za praktikante ili u domu italijanske porodice tokom 6 nedelja. Takođe, učestvovaćeš u događajima koje organizuje AIESEC u Italiji, kako bi širio našu kulturu i tradiciju – zato pripremi našu zastavu i vedri duh!

Prijava

Ako želiš da se prijaviš za ovu praksu, ili pogledaš koje su još aktuelne prakse u drugim zemljama, uloguj se na AIESEC opportunities sajtu, i bićeš kontaktiran u roku od 48 sati. Naravno, prijava i pretraga praksi se ne plaća, već se pred sam polazak plaća učešće od 9.000 dinara. Budi u toku sa svim informacijama, projektima i programima u inostranstvu – prati AIESEC sajt i FB stranicu!

Podeli