Tajni agent Mjau: četiri luckasta antiheroja stižu u bioskope!

Animirana avantura „Tajni agent Mjau“ braće Launštajn, u kojoj glavne uloge tumače magarac, pas, petao i maca Marni, naći će se na velikom platnu od 27. juna. Oni najmlađi, ali i čitave porodice moći će da uživaju u komediji čija je sinhronizacija uveliko počela, a uloga razmažene mace pripala je mladoj glumici Tamari Aleksić.

„Igram macu Marni koja je po meni ozbiljna faca koja dokazuje da ako nešto ozbiljno želiš i sanjaš i ako se trudiš da se time baviš to možeš i da postaneš. Mislim da je to zapravo light motiv celog crtaća“ rekla je glumica i dodala da je čar sinhronizacije u tome što sve dato u samoj animaciji glumac mora da iznese samo sa svojom transformacijom glasa.

Špijunska avantura neobične mace Marni

Po uzoru na bajku braće Grim „Bremenski muzikanti“ kreatori Kristof i Volfgang Launštajn osmislili su priču o maloj, narandžastoj bucmastoj maci koja veruje da je začarano dete. Ona živi poput princeze i dobija sve što poželi, jer ju je gazdarica Rosalinda razmazila poput deteta.

Međutim, njena špijunska avantura počinje kada, po nalogu Rosalindinog zloćudnog brata biva ubačena u nepoznati svet, u kom je prisiljena da se udruži sa još tri životinje: uplašenim psom, neurotičnim petlom i magarcem, koji se pretvara da je zebra.

Ostale uloge

U ostalim ulogama našli su se glumci Nebojša Milovanović kao petao Egbert, Dubravko Jovanović kao, voditeljke Nataša Aksentijević i Tijana Savić, kao i kantautor Željko Vasić kome je ovo prvo iskustvo u sinhronizaciji animiranih filmova.

„Igram Klausa, pomoćnika glavnog negativca koji je vrlo nespretan u svojim nestašlucima“ rekao je Vasić, i dodao: „Bilo mi je veoma zanimljivo. Volim da se glupiram sa klincima, ali to uključuje i gestikulaciju tela. Ovde se radi samo o glasu i moram da priznam da nije to baš tako jednostavno.“

Kreatori ove priče, braća Launštajn dobili su 1990. godine nagardu Oskar za svoju kratku animaciju pod imenom “Balance”. Njihovo novo ostvarenje vas čeka u bioskopima krajem jula, a na vama je samo da se prepustite avanturama koje su pripremili za svoje gledaoce!

Podeli