Zašto je Zakintos idealna destinacija za mlade

Većina mladih nestrpljivo iščekuje kraj školske godine i početak leta, kako bi konačno mogli da predahnu od obaveza i uživaju na zasluženom odmoru.

Ukoliko ste i vi među njima i ako ste razmišljali o tome koja je to destinacija koja vam pruža mogućnost da se odmorite i zabavite.

Ali istovremeno odiše životom i nudi razne aktivnosti onda je Zakintos leto za mlade definitivno idealna destinacija za vas!

Zakintos ima gomilu zanimljivih dešavanja:

 • Klabing
 • Žurke koje se organizuju svakodnevno
 • Gastronomske specijalitete
 • Duge peščane plaže
 • Razne izlete i avanturež

Grad Zakintos

Iako su glavna atrakcija turistima plaže, i sam grad Zakintos nudi pregršt fascinantnih građevina, interesantnih crkava, spomenika i trgova. U samom gradu je vrlo uočljiva mešavina kultura, a najveći trag na arhitekturu grada je ostavila upravo Venecijanska.

Glavne atrakcije u gradu:

 • Trg posvećen pesniku Dionysosu Solomosu
 • Muzej post-vizantijske umetnosti
 • Muzej pesnika Solomosa
 • Muzej ikona
 • Biblioteka grada
 • Trg Svetog Marka
 • Crkva Svetog Dionysosa

Noćni provod na Zakintosu

Laganas je glavni centar zabave na Zakintosu i bez sumnje je jedno od najomiljenijih turističkih destinacija na ostrvu.

Ovo mesto je posebno popularno među mladima koji vole da se opuste i provedu nezaboravne trenutke tokom celog dana, a posebno tokom noći.

Klubovi i kafići u Laganasu su poznati po tome što uvek puštaju najbolju muziku, a neki od najpopularnijih klubova u Grčkoj se nalaze upravo ovde. Ako posetite ovu lokaciju, ne propustite da dočekate izlazak sunca na plaži jer je to nešto što će vam ostati u sećanju zauvek.

Cena ulaznica u klubove je veoma pristupačna, a kvalitet žurki na nivou, sa najboljim svetskim DJ-evima koji nastupaju u klubovima. Bez sumnje, Laganas nudi nezaboravan provod koji ne treba da propustite ako leto provedete baš ovde.

Najlepše plaže na ostrvu

Na Zakintosu se nalazi veliki broj dugih peščanih plaža koje okružuje tirkizno plavo more, a ono po čemu je ovo ostrvo takođe poznato su Carreta Carreta morske kornjače.

Neke od najpopularnijih su Kalamaki, Laganas i Cilvi, ali definitivno najposećenija plaža je Navagio. Nalazi se na severozapadu ostrva, a ime je dobila po olupini broda koji od 1983. godine i do dan danas stoji nasukan na plaži.

Beli pesak, prozirno plava voda i spektakularna priroda koja okružuje plažu su nezaboravan doživljaj. Jedini način da se dođe do ove lokacije je brodom, ali je i to posebna avantura i svakako vredi truda!

Zabava za celu ekipu

Zakintos je raj za ljubitelje vodenih i drugih sportova. Na plažama imate bezbroj zanimljivih aktivnosti poput ronjenja, paraglajdinga, jedrenja, odbojke na pesku.

Sama unutrašnjost ostrva ima staze za planinarenje i biciklizam, koje su okružene prelepom prirodom ili manastirima i zamkovima koje usput možete posetiti.

Ovo ostrvo nudi izlete idealne za bicikliste koji će uživati u istraživanju živopisnih sela na vrhovima brda, kao i brojnih crkava i manastira.

Nacionalni morski park Zakintos

Nacionalni morski park je jedno od najpopularnijih destinacija za posetu, jer je zaštićeno stanište morske kornjače Caretta Caretta.

Unutar samog nacionalnog parka nalazi se nekoliko najvažnijih plaža za polaganje jaja morskih kornjača, a sam park doprinosi očuvanju ove ugrožene vrste.

Ženke kornjača legu svoja jaja od maja do sredine avgusta, a kako su upravo kornjače zaštitno lice Zakintosa, nacionalni park je atrakcija koju ne biste trebali da propustite.

Ukusni specijaliteti koje ne smete propustiti

Stanovnici Zakintosa su veoma ponosni na svoju kuhinju, kao i na činjenicu da sami uzgajaju većinu sastojaka za jelo. Ovo grčko ostrvo poznato je po dugoj tradiciji pecanja sveže ribe, a takođe i uzgajanju citrusnog voća i maslina.

Ukusni kulinarski specijaliteti koji se mogu probati na ostrvu predstavljaju idealnu kombinaciju svežih i pažljivo pripremljenih sastojaka.

Ukoliko ste ljubitelji ribe i morskih plodova, lokalni restorani su onda pravi izbor za vas. Kako Zakintos nudi veoma široku gastronomsku ponudu, sigurno ćete uživati u svim specijalitetima.

Odmorite, zabavite se i doživite nove avanture

Letovanje je prava prilika kada možete da predahnete od svih obaveza, odmorite i uživate na nekoj od divnih peščanih plaža.

Svako putovanje ne predstavlja samo odmor, već i priliku da se prošire vidici, upoznaju neki novi ljudi i istraže neka nova mesta. Leto za mlade treba da bude vreme koje će doneti radost, zabavu i puno nezaboravnih trenutaka sa dragim ljudima.

Dokle god odmor provodite uz opuštanje na plaži ili kroz svakodnevne avanture u prirodi, znajte da je to dobro iskorišćeno vreme. Ispunićete sve svoje želje, odmoriti, zabaviti se i napuniti baterije za sve ono što vas čeka.

Podeli