3 topla napitka koja će vas ugrejati tokom zime

Kako dolaze hladni, zimski i praznični dani, sve manje vremena provodimo napolju i u šetnjama a sve više u zatvorenim prostorijama. Radije biramo da vreme provedemo uz omiljeni film, seriju ili omiljenu knjigu i da se sa šoljom toplog, okrepljujućeg napitka sklupčamo sami ili pored voljene osobe na udobnom kauču u toplini svog doma. 

Dok napolju provejava prvi sneg, pripremite novogodišnje šolje u koje ćete poslužiti divne, mirišljave i tople napitke. Mi vam predlažemo toplu čokoladu, kafu i čaj koji će vam ulepšati praznična jutra, dane i večeri. 

Uzivajte u različitim ukusima kafe

Predlažemo vam da klasičnu, domaću kafu zamenite sa kafom iz aparata za espresso kafu. Ova vrsta kafe lako se priprema uz pomoć kapsula za kafu. Na našem tržištu postoji veliki broj kapsula za kafu koje se razlikuju po proizvođaču i karakteristikama same kafe koju ćete dobiti uz pomoć kapsule za kafu.

U zavisnosti od toga kakvu kafu volite, da li izbalansiranog i nežnog ukusa, onu tamnu i veoma kremastu, slatku i nežnu sa punim ukusom mleka ili one sa aromama voća i karamele biraćete koja kapsula za kafu je prava za vas. 

Ono što je sigurno jeste da će se prostorijama vašeg doma širiti prijatni miris tople kafe i da će šolja ovog toplog napitka učiniti praznične dane posebnim. Pored toga, sigurni smo da će vam se kafa napravljena uz pomoć kapsule za kafu toliko dopasti da ćete uživati u njenom ukusu i nakon praznika i da ćete uvek pronaći vremena da za sebe i prijatelje koji vam dođu u posetu napravite još jednu šoljicu

Počastite se ukusnim, čokoladnim napitkom

Pozovite prijatelje i članove porodice na praznično okupljanje i poslužite ih šoljom tople čokolade, u čijem ukusu svi uživaju, a posebno najmlađi. Istopite puno čokolade u toplom mleku, dobro promešajte uz pomoć blendera i vaš napitak je spreman. 

Ukoliko u klasičnu varijantu ovog čokoladnog napitka dodate umućenu slatku pavlaku ili penu od šlaga, karamelu ili puter od kikirikija dobićete potpuno novi napitak u čijem bogatstvu ukusa ćete uživati. 

Pripremljenu toplu čokoladu možete ukrasiti sa novogodišnjim medenjacima i Marshmallow pufnastim bombonama i drugim jestivim ukrasima. Sigurni smo da ćete vi i vaši gosti biti nestrpljivi da što pre probate čokoladni napitak, ali ipak vam preporučujemo da sačekate da se malo ohladi kako se ne bi opekli.

Ugrejte se uz šolju toplog čaja

Čajevi su još jedan napitak uz koji možete okupiti vama drage i značajne ljude za vreme praznika. Pijenje čajeva ima veoma dugu tradiciju jer čajevi imaju brojne blagodeti za naš organizam – greju ga i okrepljuju za vreme hladnih, zimskih dana. 

Na našem tržištu mogu se pronaći različite vrste čajeva: možete uživati u ukusima biljnih čajeva, u ukusima kombinacije različitih biljaka ili voćnim čajevima. Ukoliko volite da isprobavate nove ukuse, predlažemo vam da u svoj omiljeni čaj dodate začine, kao što su cimet i đumbir, i budite sigurni da će svi uživati u šolji ovog toplog napitka koji ste sa ljubavlju pripremili za njih. 

Uživajte u zimskim čarolijama i praznicima koji su pred nama!

Podeli